Međimurje Press
Korisni savjeti

Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece

U sklopu projekta „Zajedno za obitelj!“, djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske održale su tribinu za širu javnost i stručnjake III. Osnovne škole Čakovec, naziva „Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“.

Ovim putem željelo se je ukazati na pozitivne i negativne aspekte korištenja istih, uz pružanje smjernica za njihovo odgovorno korištenje. Primjerima iz prakse, sudionicima je istaknuta važnost roditeljskog nadzora i pravovremenog reagiranja na neprimjerenu upotrebu medija, a koliko je navedena problematika aktualna, vidljivo je i u potrebi i pozivu drugih škola Međimurske županije za daljnjim promoviranjem i educiranjem roditelja i stručnjaka u navedenoj temi.

Obiteljski centar kroz svoj rad uključuje korisnike s opisanom problematikom, tijekom kojeg se nastoji educirati roditelje i pružiti im potporu, dok se s djecom radi na jačanju samopoštovanja i izgradnji komunikacijskih i socijalnih vještina.

Tijekom trajanja Projekta, Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastoji senzibilizirati širu javnost o važnosti provedbe procesa deinstitualizacije i prava ranjivih skupina, s ciljem unapređenja kvalitete života i aktivnosti uključivanja u društvo. „Aktivnosti se provode u sklopu projekta UP.02.2.2.12.0031 ZAJEDNO ZA OBITELJ! koji je financiran iz Državnog proračun Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda
(85%).“

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja