Međimurje Press
Zanimljivosti

Film o zagrebačkom topniku u službenoj selekciji festivala u Londonu!

Kratkometražni dokumentarni film Stanke Gjurić „Zagrebačko podne“ (‘Noon shot’) ušao je u službenu selekciju globalne mreže filmskog festivala ‘Lift-Off’ u Londonu (Velika Britanija). Film govori o zagrebačkom topniku Stjepanu Možaru (danas, na žalost, pokojnom) koji svakoga dana dolazi u kulu Lotrščak na Griču, kako bi zapucao iz topa i na taj način označio podne (Možar je pucao je iz Gričkog topa svaki dan 35 godina).

‘Lift-off’ nalazi se u znamenitom ‘Pinewood’ studiju, jedinoj svjetskoj burza istinskog neovisnog filma. Njihovo sjedište u središtu je filmske industrije. Ondje se kreativnost susreće s praktičnošću. Mreža Lift-Off ispunjava ovu prazninu.

Svake godine Lift-Off Globalna mreža filmskih festivala prikazuje stotine nevjerojatnih neovisnih filmova različitih umjetnika s ogromnim talentom koji zaslužuju priznanje.

U početku samo filmski festival, Lift-Off je izrastao u veliku platformu za nove umjetnike. To uključuje sadržaje igranog filma, kratke filmove, reklame, glazbene video sadržaje, animacije i eksperimentalni ‘arthouse’.

Čestitamo našoj umjetnici na njezinu trudu, ustrajnosti i, naravno, uspjehu u prezentaciji vlastitih filmova po čitavom svijetu: Francuska, Italija, Grčka, Portugal, Španjolska, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Slovenija, Egipat, Kanada, Srbija, SAD, Republika Južna Afrika, Argentina, Indija, Rusija, Austrija, Brazil, Velika Britanija, itd.

Do danas Gjurić je sa svojim kratkim filmovima osvojila 15 međunarodnih nagrada.

http://stankagjuric.from.hr/vijesti/

https://youtu.be/B7r-me-eSgE

Filmske novosti

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja