Međimurje Press
Zanimljivosti

“Genijalce potakni, svijet pomakni”

U Hrvatskoj, prema procjenama, postoji gotovo 10.000 darovite djece i učenika, koji svojim natprosječnim rezultatima i talentima impresioniraju znanstvenike i stručnjake različitih profila. Primjerice, udruga Dar, s misijom podržavanja darovitih, okuplja učenika koji u drugom razredu osnovne škole posjeduju znanja iz kemije na fakultetskoj razini, zatim učenika četvrtog razreda čije se znanje iz područja IT-a procjenjuje na razini 35-godišnjeg stručnjaka, kao i učenika sedmog razreda osnovne škole koji samostalno razvija baze podataka i operativne sustave te brojnu drugu djecu s nevjerojatnim potencijalom.

Iznimno je važno u školskom sustavu i izvan njega na vrijeme prepoznati i stvoriti kvalitetan okvir za razvoj darovite djece jer njihova znanja i vještine mogu dugoročno unaprijediti gospodarstvo zemlje, pozitivno utjecati na konkurentsku prednost te stvoriti inovativno, stvaralačko okruženje, poručeno je u ponedjeljak s konferencije “Genijalce potakni, svijet pomakni”, koja se u organizaciji tvrtke Intersnack Adria i udruge Dar iz Zagreba održala u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.

Podsjetimo, projekt “Genijalce potakni, svijet pomakni” počeo je u travnju ove godine kada je Intersnack Adria odlučio udruzi Dar donirati 20 centi od svakog prodanog pakiranja grickalica Pom- Bär, čime je u mjesec dana prikupljeno ukupno 15.000 eura. Cilj ove inicijative je podržati i ojačati
kvalitetu obrazovnih aktivnosti koje udruga organizira za svoje članove te omogućiti dodatni razvoj potencijala darovite djece.

Andrija Mihić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja