Međimurje Press
Zanimljivosti

Koroni unatoč Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s obiljem sadržaja!

Unatoč pandemiji korone koja je i ove godine promijenila organizacijske i sadržajne konture najljepšeg blagdanskog doba u godini te najljepšeg Adventskog sajama u Europi, počinje velika Božićna bajka u Muzeju vlakića Backo Mini Express, Gundulićeva 4, Zagreb, u subotu, 27. studenoga i trajat će sve do 07. siječnja 2022. godine

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, jedan je do sada najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu, u kojemu sudjelujemo sedmu godinu za redom, uz pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Primat ćemo naše adventske posjetitelje u djelatnom vremenu svakog radnog dana (osim ponedjeljom) od 12 do 20 sat. Za Božić i Novu Godinu bit ćemo zatvoreni.

A za ovogodišnje, nešto skromnije pandemijsko izdanje Adventa u Zagrebu, pripremili smo iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje, koje očekujemo u Gundulićevoj 4, u Zagrebu gdje smo smješteni. Sedmo po redu sudjelovanje Muzeja vlakića Backo Mini Express u projektu Advent u Zagrebu i ove godine s brojnim iznenađenjima za male i velike ljubitelje vlakova i Božićne bajke na mini tračnicama, iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Od 27. studenoga ove godine do 07. siječnja iduće godine Muzej vlakića – koji je ujedno i peta najveća maketa Europe pripremio je za Advent u Zagrebu, koroni unatoč, obilje adventskih turističkih rariteta – Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150 na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. „Obukli smo“ naš muzej u adventsko ruho – prigodne dekoracije i božićnu glazbu. Posebice u maketarskom „srcu Zagreba“ – koje predstavlja središte glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa kako je prijašnjih godina bilo. Naše klizalište će raditi na Tomislavcu, tako da se možete doći prisjetiti kako je to bilo, s obzirom da ono pravo neće raditi ni ove godine. A ove smo adventske sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače, te njihove promatrače. Maketa ima i poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu. Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić – najavio je u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Ovog Adventa, maketom se kreću, uz vlakove, brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi. Na maketi se mogu kupiti i pokloni za Božić – brojni vlakovi, kompozicije vlakova, makete, ali i suveniri Muzeja.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline.

Nismo zaboravili niti na akutalnu situaciju oko covida pa imamo i tegljače koji voze cjepiva, ali i covid bolnicu, te koncert gdje svi koji slušaju glazbu drže epidemiološku distancu. Tu je i helikopter koji prevozi najteže oboljele pacijente od korone, a kako bi aktualni trenutak u državi i svijetu što vjernije prikazali i na našoj maketi – opisao je Antun Urbić Backo pozivajući sve male i velike ljubitelje vlakova da posjete adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu svakog radnog dana od 12 do 20 sati te provjere blagdanske sadržaje Muzeja vlakića ovog Adventa u Zagrebu.

Zahvaljujemo svima Vama, velikim i malim ljubiteljima vlakova, koji nas želite posjetiti i iskusiti stvarni mini Advent u Muzeja Backo Mini Express.

Sukladno aktualnoj situaciji s korona pandemijom, Muzej vodi računa o svim epidemiološkim mjerama koje su nužne za održavanje zdravlja svih nas.

Sanela Dropulić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja