Međimurje Press
Zanimljivosti

Lijepe priče nedjeljom

Čakovečke gimnazijalke prezimena RUŽIĆ

RASADNIK TALENATA – GIMNAZIJA “JOSIP SLAVENSKI” ČAKOVEC

Izvanserijska IVA RUŽIĆ

Prva gimnazijalka i Međimurka na Harvardu, nizu svojih uspjeha pridodala je ovih dana najveći – diplomu preddiplomskoga studija Visual and Environmental Studies, umjetničkoga odjela na Harvardu.

Za svoj diplomski rad, animirani film pod imenom „Gatalinka“, dobila je nagradu Albert Alcalay Prize kao najbolja studentica u radioničkim predavanjima. Iva je prošle godine bila i dobitnica nagrade Sydney M. Williams Traveling Fellowship što joj je omogućilo jednomjesečni boravak u Londonu gdje se bavila umjetničkim istraživanjem.

Uz to, tijekom studija bila je programska direktorica studentskoga radija. Igra polo, članica je jednoga od prvih rodno neutralnih bratstva na kampusu i članica pčelarskoga kluba. Najiskrenije čestitke Ivi Ružić koja je svima istinsko nadahnuće i poticaj!

Zlatna ANTONIA RUŽIĆ

Ovog vikenda Antonia sudjeluje na teniskom turniru u Osijeku rame uz rame s najvećim i najpoznatijim hrvatskim tenisačima kao što su Goran Ivanišević, Iva Majoli, Marin Čilić, Borna Čorić, Donna Vekić i dr. Veliki teniski spektakl pod nazivom Hrvatski Premier Tenis projekt je humanitarnog karaktera na kojem je zaigralo dvadesetak bivših, sadašnjih i budućih vrhunskih hrvatskih tenisačica i tenisača.

Čakovečki gimnazijalci kažu: “Bravo, Tonka, ponosno pratimo svaku tvoju lopticu, svaki tvoj korak”!

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja