Međimurje Press
Sport+

Andrej Hladnik pobjednik Plitvičkog maratona!

U nedjelju, 05.06.2022. je na Plitvičkim jezerima u organizaciji AK Plitvice održan jedan od naših najdugovječnijih maratona – kultni 37. Plitvički maraton 2022. Prekrasan sunčan i za maraton ipak malo prevruć dan okupio je oko 500 natjecatelja u svim ponuđenim utrkama. Osim u utrci maratona moglo se nastupiti i u utrci polumaratona koja od ove godine nosi naziv nesretno preminule mlade trkačice upravo na ovoj utrci – Valentine Valjak te u utrci na 10 km.

Što se tiče naših trkača, mala ali “udarna” ekipa u sastavu: Andrej Hladnik, Zoran Križanić i Dijana Terzić, odlučili su se za nastup na ovom lijepom i teškom maratonu, a postigli su zaista vrijedne rezultate. Svakako najvrjedniji i najbolji rezultat postigao je naš najbolji trkač Andrej Hladnik koji je i po ovakvim teškim uvjetima istrčao vrlo pametnu utrku, uspio prvi doći do cilja i pobijedio u odličnom vremenu 2:45:27. Ovom utrkom Andrej je još jednom samo potvrdio da spada u sam vrh dugoprugaškog trčanja u Hrvatskoj. Bravo i velika čestitka Andreju na odličnoj utrci i uvjerljivoj pobjedi! Andrej je iza sebe ostavio Kristijana Rubinića (AK Jastreb 99) na 2. mjestu – 2:59:20 te trećeplasiranog Krešimira Balaška (3:00:29).

Zoran Križanić 5.

Dijana Terzić 5. na 10 km

Dan prije (subota) održana je utrka na 10 km u kojoj je nastupila i naša Dijana Terzić. Dijana je također istrčala odličnu utrku na teškoj stazi i s vremenom 50:07 osvojila odlično 5. mjesto u generalnom poretku kod žena. Bravo i čestitka Dijani na odličnoj utrci! U toj utrci je pobijedila Ines Jozić (AK Mazator) – 40:45 ispred drugoplasirane Helene Gleđa (AK Dubrovnik) – 44:42 te trećeplasirane Katarine Kokan (AK Fit) – 46:11. Još jednom bravo za sve koji su trčali u Plitvicama!

 

 

12. cross utrka Lančić – Knapić 2022.

U nedjelju, 05.06.2022. je u Lančić-Knapiću u organizaciji Društva za šport i rekreaciju Lančić – Knapić održana tradicionalna i vrlo interesantna cross – trail utrka dužine oko 5 km. Ukupno je u utrci nastupilo 60-ak trkača, a ujedno se bodovala i za kup SZH. Ovu relativno kratku i živu stazu (asfalt, makadam, šumski putevi), po “breg-dol” valovitom terenu, najbrže je pretrčao Josip Mijaković (BK Maraton Beciklin) u vremenu 19:43 ispred Saše Horvata (AK Međimurje) – 20:47, dok je treći bio Ivan Maltar (ŠD Remetinec) – 21:12. Najbolji od naših bio je Tomislav Štriga na 5. mjestu sa 22:15. Bravo za našeg Tomeka!

Paula Šimunčić pobjednica utrke

U ženskoj konkurenciji pobijedila je naša Paula Šimunčić u vremenu 24:40 ispred Ivane Zeljko (AK Međimurje) 24:55, dok je treća bila Dubravka Horvat (IND) sa vremenom – 0:26:29. Čestitka Pauli na odličnoj utrci i novoj pobjedi! Vrlo dobre utrke otrčale su i Anica Lacković na 4. mjestu sa 29:19, Jasenka Šimunčić na 6. mjestu sa 30:34 te Mia Furdi na 9. mjestu sa 30:59. Čestitka njima, a naravno i svim ostalim našima koji su jučer trčali u Lančiću i ostvarili slijedeće rezultate:

Rezultati

Muški

Žene

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja