Međimurje Press
Sport+

CRVENA ZVEZDA POBJEDNIK 26. IZDANJA TURNIRA MEĐIMUREC U-14

Drugu godinu za redom beogradska Crvena zvezda pobjednik je međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U-14. Mladi nogometaši iz Beograda u finalnom dvoboju su kroz lutriju jedanaesteraca nadvisili splitski Hajduk rezultatom 5:4 nakon što je susret završio bez golova 0:0. Bio je to uzbudljiv kraj izrazito dinamičnog i zanimljivog, na trenutke i nepredvidljivog  turnira kojeg mnogi smatraju jednim od najjačih u Europi za dječake tog uzrasta.

Već su polufinalni susreti dali naslutiti kako će završnica biti izrazito uzbudljiva. U prvom polufinalu u mini verziji vječnog hrvatskog derbija GNK Dinamo i HNK Hajduk odigrali su bez golova da bi samu završnicu izborili splitski Bili boljim izvođenjem udaraca s bijele točke. U drugom polufinalu Zvezdaši su nadigrali mađarski Ferencvaros s 3:1.

No, kada je trebala započeti utakmica za treće mjesto između ekipa iz Zagreba i Budimpešte nevrijeme se nadvilo nad igralištem Dunjkovca/Pretetinca te je kiša, ali i brojne munje onemogućile mlade nogometaše da u srazu na terenu pokažu i dokažu tko je bolji. Dogovorom obje ekipe odlučeno je da će o pobjedniku odlučivati bacanje novčića glavnog suca. Više sreće imali su Zagrepčani što je malo podsjetilo na legendarnu 1967. i polufinale Kupa velesajamskih gradova kada su Modri na isti način prošli dalje. Vremenski uvjeti su se ipak smirili i najvjernija publika koja nikad nije napustila pitoreskni stadion našeg nogometnog premijerligaša NK Međimurca uživala je u novim  nogometnim uzbuđenjima. Iako je bilo prilika s obje strane, mreže u dvoboju Zvezde i Hajduka se nisu tresle pa je pobjednika odlučilo raspucavanje s 11 metara.

Na isti način kao i prošle godine, mladi Beograđani su imali više sreće i postali stari/novi pobjednici. Iz redova pobjednika turnira došli su najbolji strijelac i vratar: Mihalo Banković postigao je 9 zgoditaka, dok je među vratnicama najbolji dojam ostavio Strahinja Malinovski. Hajduku utjeha može biti što su imali najboljeg igrača turnira Kana Bjedića.

Ljetna nevera koja je protutnjala sjeverom Hrvatske nije pokvarila sveukupni dojam kojeg je ostavila organizacija 26. izdanja Međimurca. „Tijekom protekla dva dana primilo smo toliko pohvala i komplimenata da nam je bilo i malo neugodno. Svih 16 ekipa iz 12 različitih država se osjećalo kao kod kuće, mislili smo na sve, od smještaja, prijevoza, prehrane, ali i do sitnih detalja. U hodu smo se prilagođavali njihovim željama i nastalim situacijama i svi su nam obećali ponovni dolazak. Drago nam je da su i gledatelji bili zadovoljni, za njih smo pripremili bogat popratni sadržaj. Jedino na što nismo mogli utjecati je bilo vrijeme, jedino taj izazov nismo mogli prevazići. Šteta što smo ostali prikraćeni za dvoboj za broncu, ali sve ostalo je bilo super. Moram pohvaliti vrijednu ekipu u klubu i oko njega koja je još jedan turnir odradila bez greške. Zbog njih možemo biti ponosni na sliku koja je u nogometnu Europu poslana iz naših mjesta, naše općine i naše županije“ zadovoljno je istaknuo predsjednik NK Međimurca i Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer dodavši kako zahvaljuje svima koji su na bilo koji način podržali organizaciju. Poručio je i kako se već počelo s analizom i pripremama za 27. izdanje turnira u 2025. Iako smo dojma da nema više područja na kojima bi se mogao napraviti pomak, u Međimurcu nas uvijek uspijevaju svake godine pozitivno iznenaditi.

NK Međimurec

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja