Međimurje Press
Sport+

Edukativno-sportski eventi “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Međimurskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’

U Osnovnoj školi Goričan prisutne je uz ravnatelja škole Zlatka Varošanca podržao i zamjenik načelnika Općine Goričan Franjo Šavora.

Zlatko Varošanac pozdravio je prisutne: “Čast nam je što smo domaćini Plazma Sportskih igara mladih. Ovakav program još nismo imali u Goričanu i zato budite hrabri, sudjelujte i navijajte u natjecanju. Organizatoru hvala na edukaciji naših učenika.”

Zamjenik načelnika općine Goričan Franjo Šavora: “U današnje vrijeme jako nam je važno razvrstavanje otpada i ovo je hvale vrijedna kampanja. Djeci Osnovne škole Goričan želim puno sreće u edukaciji i natjecanju.”

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Goričanu najvještiji su bili učenici 4. razreda Ema Katanec, Vanja Strahija, David Šarić i Stjepan Vugrinec te učenici 6. razreda Tena Bašnec, Elena Bergovec, Roko Vražić i Adam Vražić.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1) Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

(Matea Knez)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja