Međimurje Press
Sport+

Gremlini i Mušice iz Preloga osigurali županijsku završnicu Coca-Cola Cupa

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, započeli su novu sezonu, a nakon Donjeg Kraljevca i Prelog je domaćin kvalifikacijskih turnira u Međimurskoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

U Prelogu u napetim utakmicama u godištu 2008. i mlađi u kategoriji dječaka plasman u županijsku završnicu izborila je ekipa Gremlini, a u kategoriji djevojaka ekipa Mušice.

Kvalifikacijski turnir u Međimurskoj županiji ugostit će Goričan, Donji Kraljevec, Draškovec, Prelog i Donja Dubrava, a prijave su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove godine „Zero Waste“ u Međimurskoj županiji posjetio je učenike OŠ Prelog i OŠ Donja Dubrava koji su pokazali izvrsno znanje i spretnost u održivom razvoju i očuvanju prirode.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Matea Kekez

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja