Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Tjedan psihologije u OŠ Kuršanec

Povodom 17. Tjedna psihologije, Eleonora Glavina, sveučilišna specijalistica kliničke psihologije održala je interaktivno izlaganje u Osnovnoj školi Kuršanec za stručne djelatnike škole pod nazivnom Mentalno zdravlje – Svoga uma gospodar.

Koje su sastavnice mentalnog zdravlja i kako održati mentalno zdravlje bile su glavne teme ovog izlaganja. Cilj izlaganja bio je potaknuti i inspirirati sudionike na proaktivni pristup svom mentalnom zdravlju. Uz emocionalnu, psihičku i fizičku dobrobit, posebno je istaknuta komponenta socijalne dobrobiti, tj. važnost druženja i ostvarivanja ispunjavajućih recipročnih odnosa s drugim ljudima.

Psihologinja Eleonora Glavina tako je na najbolji način predstavila Poseban program osnaživanja mentalnog zdravlja koji se provodi u Domu zdravlja Čakovec. Program je pokrenut od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i domovima zdravlja. Obuhvaća pružanje zdravstvenih usluga u području psihodijagnostike, psihologijskog savjetovanja i psihoedukacije za osobe svih dobnih skupina s različitim emocionalnim, psihosocijalnim, zdravstvenim i ponašajnim teškoćama.

Usluge psihologa su besplatne i pružaju se bez uputnice liječnika.

Darja Borković

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja