Međimurje Press
Sport+

Karate MEĐIMURJE OPEN

Prva subota u rujnu tradicionalno je rezervirana za jedan od najjačih europskih karate turnira „Međimurje Open“. Organizator i domaćin turnira Karate klub Globus pobrinut će se da i ovo, sada već 26. izdanje turnira protekne u najboljem redu.

„Sve je spremno“ jasno je poručio predsjednik KK Globus Mladen Vizinger. I ove godine na turniru koji će biti održan 3. rujna u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu očekuje se nastup oko tisuću karatista. „Prijavljeni nam dolaze iz 12 država i preko 110 različitih klubova. S obzirom da su prijave još otvoreno očekujemo da će ta brojka rasti“ izjavio je Vizinger dodavši kako se veliki interes europskih karatista za turnir u Međimurju duguje kombinaciji faktora. „Imamo dugu tradiciju, svi već unaprijed znaju da smo u kalendaru prve subote u devetom mjesecu, a na glasu smo kao odlični organizatori. S druge strane riječ je o najjačem jednodnevnom europskom turniru i kada se to sve zbroji ne čudi što će i ove godine dvorana biti poput mravinjaka“ kazao je.

Uz to, Međimurje Open je ujedno i kvalifikacijski turnir Hrvatskog karate saveza za Svjetsko prvenstvo koje će biti u listopadu održano u Turskoj. Osim u dvorani za brojne goste Globusovci su se pobrinuli kroz pomoć pri rješavanju smještaja, uputili ih u bogatu međimursku turističku ponudu, kao i uslugama volontera. Naime, čak 50 volontera bit će na raspolaganju gostima. Osim što će biti dobri domaćini karatisti kluba iz Čakovca i Male Subotice uvijek konkuriraju za medalje, a s obzirom na broj talentiranih sportaša ni ove godine ne bi trebali izostati odlični rezultati.

Početak natjecanja je u 9.00, svečanost otvaranja zakazana je za 11.00 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja