Međimurje Press
Vijesti

I Grad Mursko Središće sponzorirat će izradu monografije povodom 100 godina bolnice u Čakovcu!

Danas je u Murskom Središću održan sastanak između gradonačelnika Murskog Središća, Dražena Srpaka, ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, Igora Šegovića, pomoćnika za kvalitetu ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, Svena Pala i ravnatelja Centra za kulturu „Rudar“, Zorana Turka, na temu sponzorstva pri izdavanju velike obljetničke monografije Županijske bolnice Čakovec.

Županijska bolnica Čakovec ove godine obilježava 100 godina rada i postojanja, a jedan od projekata koji će se prigodno ostvariti je izdavanje monografije o stogodišnjoj povijesti čakovečke bolnice. Urednik monografije je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Sven Pal, dr.med., spec. dječje kirurgije, a autorski i urednički tim zaokružuju i povjesničari Zoran Turk i Mirna Ladašić Turk, pri čemu su uz Županijsku bolnicu Čakovec sunakladnici Međimurska županija i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu. Knjiga ima 200 kartica teksta i više od 500 fotografija i novinskih članaka.

Gradonačelnik Dražen Srpak rekao je da će Grad Mursko Središće sudjelovati u sufinanciranju prijeloma i tiska monografije iznosom od 5.000,00 kuna. Posljednjih smo se godina uvjerili u važnost zdravstvene skrbi, a svakako će biti zanimljivo vidjeti i koliko je stoljeće bolnice u Čakovcu utjecalo na zdravstveni standard Međimurja.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja