Međimurje Press
Sport+

[KOŠARKA] Međimurje po drugi put nanijelo poraz aktualnom prvaku Podravcu!

Krenuo je drugi dio košarkaške sezone u 2. ML Sjever. Naši košarkaši Međimurja napravili su odmah odličan posao. Po drugi put ove sezone svladali su aktualnog prvaka Podravca.

Ovaj put na njihovom parketu u Virju uvjerljivom pobjedom 89-77. Druga pobjeda protiv ekipe koja brani naslov, još je vrjednija ako se zna da je Podravac u ovoj sezoni gubio samo od Međimurja.

U subotnjoj utakmici u sportskoj dvorani u Virju, Međimurje se nametnulo na parketu od prve minute. Nismo dopustili da se domaćin razmaše, posebice njihovi najopasniji vanjski šuteri braća Zadravec.

U napadu se kvalitetno igralo na njihovu zonsku obranu koju je najbolje razbijao Petar Glumac. Uz kvalitetnu distribuciju lopte donosio je dobre odluke za šut, odnosno prodor prema košu.

Još kad smo se do kraja razigrali u drugoj četvrtini na krilima Mareka Novaka i Mislava Kranjčeca, uz našeg playa Domagoja Kuzmića, stigla je i osjetnija prednost. Nakon prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 40-49.

U trećoj četvrtini još malo smo podigli rezultat u svoju korist. Međutim, Podravac je pokazao zašto ga još nitko nije pobijedio osim nas u ovoj sezoni. Vratio se u susret u drugoj polovici treće četvrtine i dostignuo našu prednost. Međutim, to je bio samo mali intermezzo, jer preokret se nije dogodio.

U zadnju četvrtinu ušli smo s prednošću od 4 poena razlike i onda na vrijeme prelomili utakmicu. Novak, Kranjčec i Kuzmić zabijali su sa svih pozicija i prednost je narasla u jednom trenutku na čak +17.

Domaći se nisu predali, pokušali su sve da se još jednom vrate „u igru“, ali nisu uspjeli. Marek Novak je u 38. minuti pogodio još jednu tešku tricu, otišli smo na +11 i mirno priveli utakmicu kraju.

Bila je to najbolje odigrana utakmica ove sezone i na kraju lijepa pobjeda od 89-77.

-Najprije čestitam svojim igračima na odličnoj igri i pobjedu. Osjećaj da možemo još jednom dobiti Podravac ove sezone nije me prevario. Svaka ovakva utakmica kruna je dobrog rada, a mi smo zaista dobro radili nakon što smo se kompletirali na treningu poslije praznika. Popravili smo neke stvari, kako individualno, tako i u igri, što je najbolje pokazala sama utakmica. I još imamo prostora da budemo još bolji, tako da sam jako zadovoljan kako smo ušli u nastavak sezone rekao je poslije utakmice trener Međimurja Stjepan Štef Novak.

Međimurje protiv Podravca igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 22 (2×3), Novak 21 (3×3), M. Kranjčec 21 (2×3), Bartolić, Zaspan, Golik, Gašparić 2, Glumac 23 (2×3), F. Kranjčec. Trener: S. Novak.

Vrijedno je za spomenuti da je ova pobjeda donijela „hat-trick“ kad je u pitanju gostovanje čak tri naše ekipe Međimurja iste subote u Virju. Najprije su pobjedu slavili kadeti U17 s +50 razlike, zatim dječaci koji su dobili svoje vršnjak dvadesetak razlike i kao „šećer za kraj“ seniori +12.

Ne samo igrački, već i organizacijski zahtjeva dan za klub, po nimalo ugodnom vremenu za putovanje, prošao je na najbolji mogući način.

Međutim, nakon ove pobjede nema euforije, jer novi izazove dolaze jedan za drugim. Čeka nas intenzivan nastavak sezone u 2. ML Sjever, jer slijedi domaća utakmica s još jednom ekipom iz vrha Radnikom iz Križevaca.

Križevčani su nas jedini u potpunosti nadigrali u prvom dijelu prvenstva i stoga će subotnji „uzvrat“ koji se igra u Ivanovcu biti dodatni motiv da se zabilježi pobjeda.

KK MEĐIMURJE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja