Međimurje Press
Sport+

Skupština SRD Međimurske županije-Zoranu Pfeiferu dodijeljena Povelja Međimurske županije

Rijetko tko zna kako je ribolov, nakon nogometa najmasovniji sport u Međimurju. Upravo je sportski ribolov koji okuplja više od 5.000 članova, drugi po masovnosti sport u našem kraju.

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, osnovan je u Čakovcu 16. travnja 1959. godine kao Kotarski odbor sportskih ribolovnih društava u to vrijeme Kotara Čakovec. Od osnutka do danas gotovo svake godine na području Međimurske županije formirano je novo društvo, a broj članova ribičkih društava raste iz godine u godinu.

U restoranu Kristal u Čakovcu, u nedjelju 3. ožujka održana je izborna skupština Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije na kojoj su se okupili predstavnici brojnih ribolovnih društava iz Županije koji su izabrali novo vodstvo te usvojili planove za predstojeću godinu.

Na samom početku Skupštine sve prisutne članove i goste pozdravio je dosadašnji predsjednik Saveza Zoran Pfeifer, nakon čega je uslijedio izbor novog vodstva Saveza, pa je tako za predsjednika izabran Boris Goričanec, za dopredsjednika Dragutin Peter, dok je tajnik Ivica Jakupek.

Novo izabrani predsjednik Saveza, Boris Goričanec dugogodišnji je aktivni član ribolovne zajednice i iskusni stručnjak, a u svojem govoru kao predsjednik, Goričanec je zahvalio na povjerenju koje mu je dodijeljeno, također zahvalivši dosadašnjem predsjedniku Pfeiferu na posvećenosti ribolovnoj zajednici koja se očitovala u brojnim postignućima te popularizaciji ribolova u našem kraju.

Pored izbora predsjednika, skupština je usvojila plan aktivnosti za naredno razdoblje, koji uključuju organizaciju natjecanja, edukativne programe o očuvanju ribljeg fonda te sudjelovanje na natjecanjima. Skupština je jednoglasno donijela odluku o proglašenju počasnog predsjednika i člana Saveza, tako je počasnim predsjednikom imenovan Zoran Pfeifer a članom Dragutin Kedmenec.

Povelja Međimurske županije

Župan Međimurske županije Matija Posavec dugogodišnjem je predsjedniku Saveza Zoranu Pfeiferu uručio Povelju Međimurske županije za iznimne zasluge u promociji i razvoju sportskog ribolova, te organizaciju natjecanja najvišeg ranga u Međimurju, za vrhunske rezultate na svjetskoj razini, kao i prenošenju sportskih vrijednosti na mlade.  „Odlazite u zasluženu sportsku mirovinu, a iza sebe ostavljate zaista impresivne rezultate – kao što je organizacija tri svjetska prvenstva u ribolovu te brojna druga natjecanja. Vjerujem kako ćete ribolovcima i dalje ostati na raspolaganju svojim savjetima, entuzijazmom i primjerom kako nastaviti čuvati tradiciju ribolova u našem kraju.“

Župan Posavec također je istaknuo  ponos što je zahvaljujući uspjesima ribolovkinja i ribolovaca, Međimurska županija upisana na svjetsku kartu sporta. „Čestitam svima vama na postignutim uspjesima, vi ste u posljednjih nekoliko godina upisali Međimurje na svjetsku kartu sporta, i time pokazali kako smo zaista jedna sportska sredina i rasadnik talenata“, rekao je župan te dodao kako će ribolovci u Međimurskoj županiji uvijek imati podršku.

Zoran Pfeifer je u emotivnom obraćanju zahvalio članovima na suradnji i podršci tijekom njegovog dugogodišnjeg mandata te istaknuo kako se osjeća ponosno zbog svih rezultata koji je Savez postigao, kao i postignutog napretka i razvoja ribolovnog sporta u Međimurskoj županiji tijekom proteklih godina, pritom zahvalivši Županiji na kontinuiranoj podršci.

Skupštini su uz brojne članove nazočili, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, koji su čestitali i zahvalili Zoranu Pfeiferu na uspjesima Saveza kao i svim članovima, a novom predsjedniku poželjeli puno sreće u daljnjem radu.

Uručena su priznanja pojedincima i ribolovnim društvima za postignute rezultate u protekloj godini, dok je mladim perspektivnim sportašima dodijeljena ribička oprema.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja