Međimurje Press
Sport+

Starta jubilarna deseta sezona Erste Plave lige!

Jubilarna deseta sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, starta 5. svibnja u Osijeku. Natjecanje i prigodna svečanost održat će se na osječkom Srednjoškolskom igralištu uz nazočnost brojnih uglednika iz sportskog i društvenog života.

U proteklih devet godina je na natjecanjima Erste Plave lige u 11 hrvatskih gradova sudjelovalo više od 32.000 osnovnoškolaca te više od 60.000 roditelja, trenera, profesora te ostalih navijača i podupiratelja ovog  projekta.

Školarci od 1. do 6. razreda i ove će se godine natjecati u atletskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu uzrastu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.
—————————————————————————————————————–
Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2022 održat će se prema sljedećem kalendaru:

OSIJEK – četvrtak, 5.5.
KNIN – srijeda, 11.5.
ZADAR – četvrtak, 12.5.
MAKARSKA – subota, 14.5.
PULA – srijeda, 18.5.
RIJEKA – četvrtak, 19.5.
ČAKOVEC – četvrtak, 26.5.
VUKOVAR – petak, 27.5.
ZAGREB – četvrtak, 9.6.
—————————————————————————————————————–
Dvoje prvoplasiranih iz svakog grada nastupit će na finale Lige 11. rujna na u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – 72. Memorijala Borisa Hanžekovića. Nastup s najvećim svjetskim zvijezdama i najboljim hrvatskim atletičarkama i atletičarima poput Sandre Perković i Sare Kolar velik je motiv, ali i nezaboravno iskustvo za sve mališane koji sudjeluju na Erste Plavoj ligi.

Online prijava na natjecanje moguće su na službenoj web stranici lige, na poveznici www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/prijava-na-natjecanje/

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Boris Hanžeković Memorijala.

Erste plava liga je projekt Atletskog kluba Pro Sport koji je pokrenut u svrhu promicanja sportskih vrijednosti i usvajanja karakternih osobina među djecom, popularizacije atletike, sporta i rekreacije općenito, poticanja zdravog natjecateljskog duha, psihofizičkog razvoja djece kao i zabavnog provođenja slobodnog vremena uz tjelesnu aktivnost.

Važnost približavanja atletike kao i sporta općenito djeci osnovnoškolskog uzrasta prepoznali su i naši ambasadori – najbolji hrvatski atletičari i atletičarke Blanka Vlašić, Sandra PerkovićSara KolakPaola BorovićStipe Žunić  i Ivan Horvat.

Foto: Renato Branđolica/Pro Sport

Erste Plava liga

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja