Međimurje Press
Sport+

Volonteri u parku!

Prekrasno i netipično sunčano vrijeme za sredinu listopada odlično se uklopilo u 10. ovogodišnju aktivnost Volontera u parku koja se provodi u sklopu nacionalnog projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“

Na području naše županije aktivnosti organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca, a lokacija je Perivoj Zrinski. Minule subote tako su volonteri radili s 2a razredom iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec. Mališani su aktivnost započeli zajedničkim vježbanjem s volonterkom Tanjom Mesarić Novak, profesoricom kineziologije i trenericom u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan.

Nataša Toplek Veseli

Nakon 15-minutnog vježbanja i kratke šetnje kroz Perivoj Zrinski posjetili su Muzej nematerijalne baštine “Međimurska riznica” smještenog u zdanju bedema čakovečkog Starog grada. Jednosatani obilazak muzeja odrađen je pod vodstvom stručnih djelatnika Muzeja Međimurja te je bio savršena točka na i prekrasnog prijepodneva. Učiteljica Nataša Toplek Veseli kazala je kako je 17 učenika uživalo te pohvalila organizaciju, ali i ponovljeni poziv. Naime, podsjetila je kako je razred sudjelovalo na drugoj ovogodišnjoj aktivnosti u ožujku. “Tada smo imali edukativnu šetnju kroz Perivoj i jako nam se dopalo, mališani su bili oduševljeni. Upoznali smo povijest Perivoja, saznali informacije o biljkama, ali i životinjama koje tu žive. Organizatoru smo rekli da se preporučamo i za sljedeći put te nam je rečeno da ćemo se sigurno još čuti” izjavila je Toplek Veseli dodavši kako je bila iznenađena kada je stigao ponovni poziv iz Zajednice sportskih udruga Čakovca.

“Sredinom rujna su nas kontaktirali i odmah smo pristali. Drago nam je bilo da su nas se sjetili i održali riječ” istaknula je i poručila da je kombinacija aktivnosti od onih fizičkih pa do edukativnih u Muzeju puni pogodak. “Vesela lica mojih đaka najbolje su govorila kako im je bilo” naglasila je Toplek Veseli. Kako je objasnio koordinator aktivnosti “Volonteri u parku” i tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec, zbog specifičnih epidemioloških preporuka ovogodišnje izdanje Volontera u parku razlikuje se od onih iz prijašnjih godina kada su to bile aktivnosti s velikim skupinama, često i s više stotina sudionika. „Ove godine radimo s manjim, homogenim grupama, a najbolja takva grupa nam je školski razred ili vrtićka skupina“ kazao je. 

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju i očuvati životnu okolinu.

Tomica JAKOPEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja