Međimurje Press
Sport+

ZAPOČEO MEĐIMUREC U-14

Susretom između Hajduka i CSKA iz Sofie jutros je na nogometnim terenima u Dunjkovcu/Pretetincu započelo 26. izdanje Međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U-14. Što se samog turnira tiče, iz NK Međimurec, koji je organizator turnira, poručuju kako sve teče prema planu i svih današnjih 24 susreta bit će odigrano prema satnici.

Već su prvi jutrošnji dvoboji pokazali veliku razinu nogometnog umijeća za taj uzrast i kako nema papirnatih favorita jer su neki „veliki“ klubovi ili odigrali neriješeno ili upisali poraze. Podsjetimo kako na turnir nastupaju: Udinese (ITA), Aston Villa (ENG), Sparta Prag (CZK), Tromso (NOR), Crvena zvezda Beograd (SRB), CSKA Sofia (BUG), Malmo i IF Djurgandens (SWE), Rapid Beč (AUT), Slovan Bratislava (SLK), Ferencvaros Budimpešta (HUN), Maribor (SLO) te hrvatski sastavi: Dinamo, Hajduk, Varaždin i domaćin Međimurec. Veseli i veliki broj posjetitelja koji od ranih sati pohode igralište Međimurca u Dunjkovcu/Pretetincu.

Brojnim gledateljima ne smetaju ljetne vrućine jer je uz nogomet, domaćin osigurao i bogat popratni sadržaj u kojem u prvi red iskače bazen postavljen uz igralište. Da turnir nakon dva i pol desetljeća i dalje raste potvrđuju i riječi sudionika koji su ove godine došli u srce Međimurja. „Mi smo bili na brojnim sličnim turnirima diljem Italije i Europe, ali ovakvu organizaciju i posvećenost svakoj ekipi nismo još vidjeli. Čak ću naglasiti da je sve bilo iznad naših očekivanja“ izjavio je Leonardo Granzotto iz Udinese Calcia. Njegov dojam potvrdio je i trener ekipe GNK Dinama Matej Žirović. „Smjestili smo se u studentskom domu, dobrodošlica je bila i više nego odlična, sve je super organizirano, svi su susretljivi i nadamo se i više nego dobrom turniru“ rekao je.

Osim broja i kvalitete ekipa, činjenicu da je riječ o jednom od najjačih europskih turnira uzrasta do 14 godina, potvrđuje i bogata povijest te podatci da su igrači poput Kovačića, Perišića, Kramarića, Pjace, Gvardiola i mnogih drugih upravo na Međimurcu započeli svoj nogometni put. Susreti po skupinama, kojih je četiri, igraju se tijekom cijele subote, a u sutra su na rasporedu dvoboji četvrtfinala i za raspored od 8. do 16. mjesta. Detalje susreta i aktualne rezultate možete pratiti na facebook stranici turnira: Medjimurec U14.

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja