Međimurje Press
Sport+

Završili kampovi iz košarke i karatea, slijede stolni tenis i odbojka na pijesku

ZAVRŠIO PETI TJEDAN LJETNIH SPORTSKIH KAMPOVA, SLIJEDI STOLNI TENIS I ODBOJKA NA PIJESKU

Kampovima iz košarke i karatea završio je prvi tjedan ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”. I ove kampove, kao i sve dosadašnje, okarakteriziralo je pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera. Tako se svakom sudioniku mjerila temperatura, ruke su se dezinficirale, a koliko je to bilo moguće izbjegavao se tjelesni kontakt. Treneri na košarkaškom kampu čiju je provedbu potpisao Košarkaški klub Čakovec bili su Branko Damjanović i Bojan Hrkač.

Iako je odaziv bio manji nego prošlih godina treneri su zadovoljni odazivom. “Uspjeli smo u dvorani 2. osnovne škole u Čakovcu odraditi sve planirane aktivnosti. Bilo je lijepo, 20-tak školaraca uživalo je ovog tjedna u upoznavanju sa sportom ispod obruča” izjavio je Hrkač dodavši kako je bilo zanimljivo i interesantno raditi s onim pojedincima koji do sada nisu trenirali košarku. “Cilj kampova je da zainteresiramo upravo one koji ne treniraju košarku. Po povratnoj informaciji možemo sa sigurnošću reći kako smo uspjeli” zaključio je Hrkač.

Paralelno s košarkom u dvorani 1. osnovne škole Karate klub Globus provodio je kamp iz karatea. Našem najboljem karate klubu kamp iz karatea je dobra najava jednog od najjačih hrvatskih turnira – “Međimurje opena” koji se početkom rujna svake godine održava u Čakovcu. “Nakon što odradimo kamp uvijek se okrećemo pripremama i organizaciji značajnog turnira” izjavio je voditelj kampa Mladen Vizinger. Govoreći o kampu kazao je kako je tjedan dana dovoljno da se polaznici upoznaju s ovim prekrasnim sportom. Demonstriraju im se osnove, od učenja padanja pa do obrana i zadavanja udaraca. “Drugi trener na kampu je Tomislav Magdalenić koji ima odličnu komunikaciju s mladima i u trening ubacuje elemente igre i zabave. To se pokazuje kao dobitna kombinacija jer su nam polaznici rekli da im dva sata s nama proleti” izjavio je Vizinger. I na ovim kampovima, kao i na svima dosadašnjima, održana su zanimljiva predavanja, a ovotjedna su bila realizirana s Policijskom upravom međimurskom.

Sportski kampovi koje već 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca nastavljaju se sljedećeg tjedna kampovima iz stolnog tenisa i odbojke na pijesku. Svaki dan od 10. do 14. kolovoza, od 9 do 11 sati čakovečki osnovnoškolci moći će na igralištu iza čakovečkih bazena učiti o odbojci na pijesku, a u Sportskom domu u Mihovljanu o stolnom tenisu. Provoditelji kampova bit će Klub odbojke na pijesku Čakovec i Stolnoteniski klub Mihovljan.

Upisi na kampove mogući su tijekom cijelog ljeta, a ove godine na ponudi su čak 24 različita sportska kampa iz 17 sportova.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja