Međimurje Press
Grad Čakovec

Aktivnosti Zimske službe Grada Čakovca

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca izvijestio je o aktivnostima Zimske službe u posljednja 24 sata.

Sukladno vremenskoj prognozi te neposrednim izvidom na terenu (temperatura i snijeg), ugovorni izvršitelji čišćenja snijega i leda sa gradskih prometnica, obavili su soljenje prometnica, pješačkih zona, prilaza i parkirališta.

Tako je Tegra d.o.o. utrošila 10 tona soli za redovno održavanje na području Grada Čakovca, dok je Gradsko poduzeće Čakom utrošilo 600 kg soli posipavši pješačku zonu, prilaze gradu, crkvi sv. Nikole, prilaze zgradama Županijske bolnice, Policijske uprave međimurske te šljunčani put u Ulici I.G.Kovačića-Svetojelenska te dio parkirališta Županijske bolnice koji se koristi kao zona za testiranje na virus Covid-19. „Gospodarstvo Lesjak“ utrošilo je 850 kg soli na prometnicama u naseljima Žiškovec, Slemenice, Krištanovec, Novo Selo Rok i Mačkovec, a „Braća Rebernik“ utrošila su 800 kg soli na prometnicama u naseljima Šandorovec, Totovec, Kuršanec, Savska Ves i Novo Selo na Dravi.

Prema prognostičarima, za narednih nekoliko dana nisu najavljene nove oborine, no zbog nešto nižih temperatura probleme u prometu i dalje bi mogla stvarati poledica pa se vozačima savjetuje oprez.

Kristina Štebih

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja