Međimurje Press
Grad Čakovec

PISMO ČITATELJA – Centar Čakovca, centar opijanja i razbijanja

Noćni klub u samom centru Čakovca postao je epicentar mračnih aktivnosti koje uključuju dilanje droge, ucjene i nasilje, a čini se da su vlasnici i zaposlenici kluba upoznati s ovim kriminalnim radnjama.

Sve je započelo prije par mjeseci, kada su u vođenje noćnog života u Čakovcu stigla samoprozvana “Dva kralja zabave”. Njihov dolazak je isprva najavljivan kao osvježenje i unapređenje noćnog života na što smo mi bili uzbuđeni, jer smo se nadali kako će ipak nešto oživjeti u samom gradu, no ubrzo se pokazalo da njihovi planovi uključuju i druge aktivnosti.
Prema anonimnim izvorima, u klubu se tijekom vikenda nudi više toga maloljetnicima. Najviše zabrinjavaju optužbe da se droga stavlja maloljetnicama u piće, što predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti mladih ljudi koji posjećuju klub.
“Vidjela sam kako osoblje kluba diskretno stavlja nešto u piće jedne djevojke. Nisam znala što napraviti jer sam se bojala za svoju sigurnost,” izjavila je jedna od redovnih posjetiteljica kluba koja je željela ostati anonimna.
Jedan od najalarmantnijih incidenata dogodio se prošlog mjeseca kada je u klubu došlo do nanošenja ozljeda hladnim ili vatrenim oružjem. Detalji incidenta su brzo zataškani, a službene informacije su šture. “Svi smo bili u šoku. Nismo mogli vjerovati da se nešto takvo događa u našem gradu,” rekao je jedan od svjedoka.
Svaki vikend nailazimo na oštećenja na javnim površinama u samom centru grada. “Očekujemo odgovore i akciju, jer je situacija postala neizdrživa,” izjavio je jedan od zabrinutih roditelja čije dijete redovito posjećuje taj klub.
Dok se lokalna zajednica suočava s ovim teškim pitanjima, ostaje nejasno kada i hoće li se ovakvim stvarima i događajima stati na kraj. Građani Čakovca pozivaju na hitnu intervenciju kako bi se zaustavio ovaj val kriminala i vratila sigurnost u njihov grad.
Ostaje vidjeti hoće li pravda konačno biti zadovoljena, hoće li grad biti ponovo sigurno i mirno mjesto za život i kretanje noću. Do tada, Čakovec ostaje u sjeni straha i neizvjesnosti.
Ivica Varga

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja