Međimurje Press
Grad ČakovecVijesti

DARKO ZVER: “Žele me ušutkati”!

PREDSJEDNK GRADSKOG VIJEĆA DARKO ZVER NA DANAŠNJOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE NAJAVIO KAKO ĆE NAKON NJEGOVE SMJENE GRAD ČAKOVEC GRAĐANIMA POVEĆATI CIJENE KOMUNALNIH USLUGA

Govor na svečanosti u povodu Dana Grada Čakovca u kojem je Darko Zver pozvao aktualnu vlast da se trgnu i preispitaju jesu li zadovoljni s onim što se učinilo prvih godinu dana u odnosu na ono što se obećavalo u predizbornoj kampanji, nikako se nije svidio gradonačelnici Ljerki Cividini. Bez obzira što je Zver naglasio kako je ta poruka konstruktivna i s ciljem da se ispune građanima dana obećanja, gradonačelnica Cividini je pokrenula njegovu smjenu s mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Sedam od 19 gradskih vijećnika potpisalo je zahtjev za razrješenje Darka Zvera s mjesta predsjednika Gradskog vijeća s obrazloženjem, kako navode: „nemogućnosti daljnje suradnje te zbog opstrukcije rada izvršne vlasti Grada Čakovca od strane predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca“.

NIJE IŠLO  MILOM PA ĆE IĆI SILOM

„Gradonačelnica Ljerka Cividini želi me ušutkati pa je zbog toga tražila da gradski vijećnici pokrenu moju smjenu. Boji mi se direktno suprotstaviti jer zna da imam informacije koje ju kompromitiraju. Mogu me smijeniti, ali ja neću šutjeti. U Gradsko vijeće nisam ušao da bi se igrao politike već uveo konkretne promjene kojima je cilj da Čakovčani imaju bolji život i vrate povjerenje u institucije. Nije išlo milom pa će sada morati silom“ – istaknuo je Darko Zver i naglasio kako gradonačelnica Cividini govori neistinu kad se referira na to da se stvari moraju rješavati unutar kuće, odnosno vladajuće koalicije. U smislu kompromitirajućih informacija, Zver je novinarima pokazao dvije službene e-mail poruke. U jednoj je sve dogovoreno za uvođenje tv prijenosa sjednica s gradonačelnicom Ljerkom Cividini, Vesnom Baranšić Horvat i pročelnicom Upravnog odjela za upravu , da bi dan prije sjednice taj dogovor bio izigran. U drugoj poruci Darko Zver 31.5. ove godine poziva vladajuću koaliciju na koordinaciju na temu Čakoma, da bi dan poslije 1.6. oni odgovorili sa zahtjevom za njegovu smjenom.

SMJENA ZBOG ČAKOM-A

„Čakom je ustvari glavni razlog zašto su se odlučili za moju smjenu. Oko Čakoma se igraju pozadinske igre i ja kao predsjednik Gradskog vijeća već dvije sjednice nisam dozvolio da se na dnevni red stavi točka za povećanje cijena komunalnih usluga. Smatram da do poskupljenja za građane ne treba doći. Neću pristati da direktori u Čakomu imaju visoke plaće, da se ljudi uhljebljuju na izmišljena radna mjesta i da novci iz komunalnog poduzeća cure na sve strane, a onda te gubitke pomiruju građani kroz veće cijene usluga“ – izjavio je Darko Zver i izrazio bojazan da će sad kad njega maknu s mjesta predsjednika Gradskog vijeća, gradonačelnica Cividini i njezina koalicija progurati povećanje cijene građanima.

ISTO PONAŠANJE KAO I PRIJAŠNJA VLAST

Zver je naglasio kako je razočaran s prijetvornim ponašanjem gradonačelnice Cividini koja se prema javnosti pravi fina, a zapravo radi isto kao i bivša SDP-ova vlast. Podsjetio je kako je prije godinu dana gradonačelnici svoju podršku Cividini uvjetovao samo s dvije točke: uvođenjem transparentnosti i gradnjom 4. osnovne škole. Zver je na tim izborima bio ključan za smjenu bivšeg gradonačelnika Kovača i da nije dao podršku Ljerki Cividini ona danas vjerojatno ne bi bila gradonačelnica. Bio je toga svjestan i Kovač koji se u kampanji grubo obračunavao sa Zverom. Danas vidimo da je Cividini dogovor izigrala. Transparentnost se koči, a prošlo je već godinu dana da za 4. osnovnu školu nije napravljeno ništa – nije niti izrađen UPU, a kamoli da se krenulo ozbiljnije raditi po pitanju kupnje zemljišta, izrade dokumentacije i financiranja.

TKO JE KUPLJEN A TKO JE ŽETONČIĆ?

Zver se zapitao zbog čeka Čakom drži u šaci gradonačelnicu da bezpogovorno pristaje na povećanje cijena građanima. Zašto zbog toga ide čak u moju smjenu? Je li Čakom dio neke političke trgovine? S kim je istrgovana nova većina? Ovo su ključna pitanja o kojima bi se zapitati i mediji i javnost. O tome ću progovoriti u slijedećem razdoblju. Sada očekujem prijetnje i izmišljotine koja će druga strana provoditi protiv mene, ali me neće uplašiti ni ušutkati. Naprotiv. Dragi građani “maske su pale”.

GDJE SE RUŠI POVJERENJE?

Predsjednik Gradskog vijeća potom je odgovarao na pitanja novinara, a jedno od pitanja bilo je da li je kontaktirao s zamjenicom gradonačelnice. Odgovorio je davno, te dodao da ako idete u kandidaturu s zamjenikom, onda pretpostavljam da imate povjerenja u to osobu. Kao što vidimo, zamjenice nema. Pretpostavljam da je to povjerenje negdje puklo. Ako je puklo između gradonačelnice i zamjenice, ako puca između gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća, vama ostavljam da zaključite u kome je problem.

Darko Zver  na kraju je najavio da će od sada kao vijećnik  uz kompromitirajuće materijale koje posjeduje, biti trn u oku gradonačelnice, a sve u interesu građana Grada Čakovca.

R.Dobošić

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja