Međimurje Press
FotografijeGrad Čakovec

Fotografije službenog otvorenja Porcijunkulova

Gradonačelnica Čakovca službeno otvorila 58. Porcijunkulovo

Manifestaciju za 2022. na prigodnoj svečanosti u atriju Starog grada otvorila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te pritom naglasila kako je Porcijunkulovo mnogima razlog dolaska u Čakovec.

„Međimurci i Čakovčani, ali i naši gosti dolaze kako bi doživjeli najveću ljetnu manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske. Kako bi stvorili uspomenu u vidu fotografije snimljene u središtu grada, kupili neki suvenir ili proizvod na čakovečkim ulicama, osjetili atmosferu ili upili mirise i okuse. Sve to pokazuje da čakovečko proštenje ima mjesto ne samo u turističkoj i zabavnoj ponudi Hrvatske, već i u srcima ljudi. I to je ono što se na kraju dana računa“, rekla je gradonačelnica i dodala da se neki još i danas bore s izgovorom naziva manifestacije i blagdana, što samo dokazuje da ti ne moraju znati izgovoriti ime da bi te voljeli i svake se godine iznova vraćali.

Porcijunkulovo kao spoj znanja i iskustva uz novu energiju i viziju

Čakovečko proštenje jedan je od događaja koji nudi sadržaje i zabavu za cijelu obitelj. Najmlađi se tako ove godine svakodnevno mogu kreativno izražavati i učiti kroz igru i radionice u Dječjoj zoni u Perivoju Zrinski, dok oni malo stariji pohoditi središtem grada, upijati raznolikost sadržaja i uživati u večernjim programima.

Nismo ovdje jer želimo biti dobri, već smo ovdje jer želimo biti odlični. Kratko se živi od stare slave, to najbolje znaju oni koji se bave organizacijom raznih evenata. Ovogodišnje Porcijunkulovo početak je odmaka od starog načina rada i predvidljivog programa prema nečem novom, drugačijem i sigurna sam, boljem nego dosad. Turistička zajednica danas je spoj znanja i iskustva njezinih dugogodišnjih zaposlenika, ali i nove energije i vizije utjelovljene u direktoru. Ni jedna promjena nije laka, pogotovo kod nas gdje se svi razumiju u sve, no dajmo mladima da se dokažu i pokažu što znaju i mogu“, rekla je čakovečka gradonačelnica i zahvalila svima koji ispred i iza pozornice sudjeluju u velikoj i zahtjevnoj organizaciji.

Spomenimo kako su otvaranju nazočili izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, saborske zastupnice Andreja Marić i Boška Ban Vlahek, saborski zastupnik, ujedno gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, državna tajnica u Ministarstvu turizma Sandra Herman, savjetnica za međunarodnu suradnju u Hrvatskoj turističkoj zajednici Olivera Šarić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina s potpredsjednikom Ivicom Baksom, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, predstavnik Zavoda za turizam i razvoj Lendava Robert Berki te mnogi drugi među kojima uz gradonačelnicu Cividini ostali domaćini Josip Varga, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovec i Filip Horvat, direktor Turističke zajednice grada Čakovca sa suradnicima koji je iskoristio priliku da pozdravi sve prisutne, zaželi dobrodošlicu te pozove sve goste Porcijunkulova da posjete sve lokacije i novitete koji su za njih pripremljeni ove godine na nezaobilaznoj ljetnoj manifestaciji.

Svečanost su svojim nastupima uveličali Plesni studio Escape uz umjetničku voditeljicu Lidiju Iveković te Podium Brass Kvintet u sastavu Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), dok je otvaranje zaključeno uz jezero Starog grada pucnjem iz topa i kubura Zrinske garde Čakovec i Kuburaške udruge Maruševec. Na taj način označili su jedan snažan i glasan početak ovogodišnjeg Porcijunkulova!

Dobrodošli u Čakovec, doživite Porcijunkulovo!

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja