Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini traži potporu Vlade za projekte grada!

TRI VAŽNA PROJEKTA ZA GRAD ČAKOVEC

Gradonačelnica je iskoristila priliku za nedavnog boravka premijera Andreja Plenkovića u Čakovcu da skrene na pozornost na neke od primarnih projekata koji čekaju rješenja, ali i zatražila konkretnu potporu Vlade.

Prije svega, riječ je o rješavanju dugogodišnjeg problema – izgradnji nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Škola danas djeluje u prostorima izgrađenim prije više od pola stoljeća, kapacitiranim za tri puta manje učenika od broja koliko iz trenutno polazi. Promijenili su se obrazovni standardi i način rada s učenicima s teškoćama, tako da je gradnja novog objekta nužna. Štoviše, ovo je jedina takva škola u županiji, a jedna je od posljednjih u zemlji koja radi u starim prostorima.

Gradonačelnica je premijera zamolila i za pomoć oko rješavanja imovinsko-pravnih zavrzlama vezanih uz nekretnine u središtu grada. Zatražila je i pomoć Hrvatskih cesta oko uređenja pješačko-biciklističke staze u Ulici Ivana Gorana Kovačića u smjeru Šenkovca, konkretno križanja sa sjevernom  zaobilaznicom. Naime, prilikom izgradnje zaobilaznice nije izgrađena dugo planirana pješačko-biciklistička staza niti riješen način prelaska preko državne ceste. Izgradnja pješačko-biciklističke staze u toj ulici znatno bi pridonijela sigurnosti svih sudionika u prometu.

Kako saznajemo, premijer je dao potporu prezentiranim projektima te najavio da će izaći u susret potrebama Grada Čakovca.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja