Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica Cividini: Pobjeda u Domovinskom ratu pokazuje da odlučan i jedinstven narod može sve!

Povodom 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Gotovo je tri desetljeća prošlo od dana kada su naši vojnici podigli hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi te na taj način simbolično označili pobjedu u nametnutom ratu, ali i kraj višestoljetne borbe za slobodnu, suverenu  i neovisnu nacionalnu državu. Tih dana disali smo kao jedno, radovali se svakom oslobođenom mjestu, tugovali nad svakim izgubljenim životom. Današnja Hrvatska san je mnogih generacija, rođena u krvi i vatri, predana nam uz zalog da je čuvamo i razvijamo.

Svi zajedno od Istre do Srijema, od Dalmacije do našeg Međimurja, na branik domovine stali smo odlučno, kako bi obranili svoje domove, bili svoji na svome i živjeli u slobodnoj i demokratskoj zemlji. Oslobodilačke operacije provođene u Domovinskom ratu, čija je kruna bila „Oluja“, pokazale su da narod ujedinjen zajedničkim ciljem nikakva sila ne može zaustaviti. Stoga će pobjeda u Domovinskom ratu uvijek biti zlatnim slovima upisana u nacionalnu povijest, a kosti onih koji su poginuli ili ubijeni biti najsigurniji temelj današnje i buduće Hrvatske.

Svi vi koji ste sudjelovali u tim bitkama budite ponosni na svoj doprinos jer konačna pobjeda bila je čista, potpuna i neprikosnovena. Čuvajmo sjećanje na vaše poginule suborce, živimo i za njih, jer pali su kako bi svi ostali živjeli u slobodi. Ljudi su skloni zaboravljati ružne stvari iz prošlosti i to je dobro. No, nemojmo zaboravljati dane kad smo se svi zajedno oduprijeli puno jačem agresoru te ga na koncu i pobijedili. Neka nam to bude glavni razlog obilježavanja današnjeg praznika. Naučimo djecu i mlade da je, ako se svi okupimo oko neke ideje, moguće savladati sve izazove koje nam donosi život i vrijeme.

Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

gradonačelnica

Grada Čakovca

Ljerka Cividini“

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja