Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica primila zlatne mažoretkinje

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini održala je prijem i  u Gradskoj vijećnici  ugostila Čakovečke mažoretkinje, kako bi im čestitala na uspjehu  koji su postigle na  nedavno održanom 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini, na kojem su osvojile čak 11 medalja. Od toga pet zlatnih, u kategorijama  Baton flag mlađi juniori, Baton flag juniori, Baton flag seniori, exhibition mlađi juniori i duo s rekvizitima Mia Nedeljko i Mia Munđar. Srebro su osvojile u kategoriji tradicionalni pomponi juniori , dok su brončane bile u kategorijama  Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i juniori , tradicionalni pomponi mlađi juniori  exhibition juniori.

Uputivši im čestitke na novom velikom uspjehu koje su postigle, gradonačelnica Cividini je kazala kako je on zapravo  rezultat  dugotrajnog i kvalitetnog rada koji traje već punih trideset godina. –Vi, ne samo da ste ukras i ponos našeg grada, već svojim vrhunskim rezultatima koje postižete  na natjecanjima, promovirate Čakovec u najljepšem svijetlu  diljem zemlje i svijetaGrad Čakovec je uvijek u okviru svojih mogućnosti  pomagao i poticao vaš rad, a to ćemo naravno činiti i dalje. Gradonačelnica im je uručila prigodne poklone te  poželjela da se sa ovako dobrim rezultatima vrate i sa Europskog prvenstva koje će se u listopadu ove godine održati u Nizozemskoj. Naime, sva osvojena prva mjesta na državnom prvenstvu izravno su se plasirala i na skoro europsko, odnosno čakovečke mažoretkinje će u Nizozemskoj nastupiti u pet kategorija.

O nastupu na državnom prvenstvu, ali i radu  same udruge, te planovima za buduća natjecanja   govorile su predsjednica  Gordana Vidović i trenerice Smiljana Nedeljko, Tihana Novak i Višnja  Pfeifer.

-Ovo je prigoda kada bi se htjeli još jednom zahvaliti Gradu Čakovcu i vama koji ste  uvijek uz nas kao velika podrška i čiju pomoć zaista cijenimo, bez vas ne znam koliko bi to uopće bilo moguće realizirati i ostvariti. Mi se pak s druge strane  trudimo opravdati vaše povjerenje prema nama tako da su  ovi, ali i svi dosadašnji rezultati dokaz  tomu, , istakla je predsjednica Čakovečkih mažoretkinja  Gordana Vidović

 -Puno truda i odrađenih treninga je iza nas, kazala je Smiljana Nedeljko, no vjerovali smo kako nakon toga dobri rezultati ne mogu  i ne smiju izostati . Ono što je važno za reći je to da su sve cure  izvrsne i  u školi usprkos brojnim treninzima, obavezama i nastupima koje imaju tijekom godine. U udruzi su trenutno 92 dvije djevojčice i djevojke , te jedan mladić, koji stasaju i odrastaju uz mažoret ples, dok su odličja samo potvrda da su na pravom putu. Isto tako zahvaljujem i trenericama Ivi Merdanović i Leoni Posavec koje danas nisu s nama.

O zajedništvu koje donosi uspjehe  Vita Varga jedna od mažoretkinja kazala je kako su im odlasci na natjecanja najdraži dio godine. -To su dani   kada se posebno zbližimo, što se posebno odnosi na one mlađe djevojke s kojima se gotovo i ne vidimo jer nam treninzi znaju biti u različito vrijeme. Vrijeme je to kada  pazimo jedne na druge, bodrimo se i veselimo  i tu dolazi do izražaja  naše zajedništvo o kojem su nas naučile naše trenerice, koje su zapravo i naše “druge mame“ s obzirom na zajedničko provedeno vrijeme i savjete te podršku koju od njih dobivamo.

Koreografije kojima su ostvarile uspjeh na ovogodišnjem  državnom prvenstvu, Čakovečke mažoretkinje  domaćoj će publici predstaviti 25. svibnja u jezeru čakovečkog Starog grada uz obilježavanje Dana grada Čakovca.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja