Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica priredila svečani prijem povodom božićno-novogodišnjih blagdana

„Za naš Čakovec godina na izmaku bila je uspješna. A za to se potrudilo svih naših 27 tisuća sugrađana koji su svojim radom i trudom pridonijeli da Čakovec i dalje bude grad u kojem je lijepo živjeti i stvarati te u kojem svaki njegov stanovnik ima priliku razviti svoje potencijale“, rekla je u svom govoru između ostalog gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na svečanom prijemu pripremljenom povodom božićno-novogodišnjih blagdana te potpunu pozornost i ove godine preusmjerila na izvođače, redom djecu i mlade.

Nastupi nagrađivanih glazbenika Umjetničke škole M. Magdalenić i Gimnazije J. Slavenskog, uz proslavu 25. rođendana Dječjeg gradskog kazališta te rukotvorine polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Tako je zgrada Scheier uz svečanu, donijela jednu veselu i opuštenu atmosferu, nastupima redom mladih glazbenika i glumaca. Tako su pravu točku na i ovogodišnje priče budućeg Grada za mlade dali  solistica Stela Horvat iz Gimnazije „Josipa Slavenskog“ Čakovec, u pratnji prof. Damira Rodigera, bend Gimnazije u sastavu Tea Rojko, Katja Dania, Josipa Petrović i Marijana Blagus te učenici Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ Čakovec Klara Mljančić i Leon Toth, pod mentorstvom Marka Žerjava, prof. savjetnika Leonardo Reich, uz klavirsku pratnju Marije Dolores Grabant.

Osim kao isticanje uspješnih pojedinaca te njihovih škola, prilika je poslužila da se na poseban način čestita i zahvali Dječjem gradskom kazalištu Čakovec koji je u 2022. godini proslavio 25 godina uspješnog rada i djelovanja. Tako su mnogobrojne uzvanike kroz program vrsno vodili glumci Nola Grošević, Helena Novak, Leonardo Reich i Lucijan Reich koje je za nastup pripremio voditelj kazališta Dejan Buvač, dramski pedagog HCD.

Pritom je na poseban način, uz podršku svih prisutnih, veliko priznanje odano i sudionicima projekta Europe goes local, inicijatorima čakovečkog dijela projekta iz Gimnazije – Volonterskim klubom do volonterske zajednice, kojeg su mladi u lipnju 2022. putem javnog poziva odabrali kao najbolji projekt za mlade u Čakovcu. Prigodan suvenir kao poruka o značaju čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje te kao znak zahvale svima okupljenima uz COO, za svakog gosta pripremljen je ručni rad polaznika škole.

Posebnu božićno – novogodišnju čestitku tom je prigodom uputila i dječja gradonačelnica Grada Čakovca Nola Grošević

„Ove smo godine bili posebno marljivi i vrijedni te se trudili u različitim projektima i aktivnostima, tematskim i edukacijskim radionicama, tribinama i predstavama doprinijeti kvalitetnijem životu djece. Neprestano ukazujemo i upozoravamo na probleme i predlažemo rješenja kako bi se poboljšala kvaliteta života djece u Čakovcu te održavamo sjednice Dječjega gradskog vijeća. Samo uz vašu pomoć, zajedno, u 2023. možemo biti još bolji i uspješniji!“, naglasila je dječja gradonačelnica i zahvalila svima na pomoći, kritikama, upozorenjima, pohvalama i lijepim riječima.

“Posebno i veliko hvala svima onima koji svoje slobodno vrijeme daruju nama – djeci. Pozivam vas da se ovog Božića okrenemo djeci koja nas trebaju, koja nemaju nikog svog, koja su usamljena, bolesna ili sama“, zaključila je uz pregršt lijepih želja povodom nadolazećih blagdana i uz vjeru za još uspješnijom suradnjom dogodine.

Prilika za zahvalu svim Čakovčanima koji grad čine uspješnim i boljim! Gradonačelnica: „Ponosimo se vama i vašim dosezima, isto toliko koliko se vi ponosite sredinom u kojoj živite, radite i stvarate“

Uz ponos na mladost koja je uz svoju kvalitetu i talente na najbolji mogući način istakla ponos svojim gradom, gradonačelnica Čakovca osvrnula se na 2022. godinu i ocijenila je uspješnom. „Ovih dana svi smo gledali divnu priču koju su u arapskoj pustinji ispričali naši nogometaši. Jezikom koji svi razumiju, cijelom su svijetu skrenuli pažnju na malu europsku zemlju velikog srca. I najvažnije, u kamen su upisali da veličina neke države, njena vojna snaga i bogatstvo nisu jamstvo uspjeha.  Tako je u nogometu, ali i u životu. Naš Čakovec vidim kao reprezentaciju. Kao zbroj vrhunskih i talentiranih pojedinaca na svim poljima, koji prema cilju idu predanim radom, vjerujući u svoju snagu i mogućnosti. Svake godine iznova se ponosimo uspjesima našeg gospodarstva, radujemo se osvojenim nagradama naših učenika, divimo se postignućima naših kulturnjaka i umjetnika, veselimo se medaljama naših sportaša i drugih. Brojni su oni koji su u 2022. godini svojim rezultatima pridonijeli da čakovečki statistički pokazatelji budu u plusu, a ime našeg grada u pozitivnom kontekstu krasi naslovnice. Svima njima, bez obzira radi li se o učenicima, poduzetnicima, javnim djelatnicima, umjetnicima, sportašima, udrugama ili pojedincima veliko hvala. Ponosimo se vama i vašim dosezima, isto toliko koliko se vi ponosite sredinom u kojoj živite, radite i stvarate“, naglasila je i dodala da su za to zaslužni svi sugrađani koji su svaki na svoj način radom i trudom pridonijeli da Čakovec kao naš zajednički dom bude grad u kojem je lijepo živjeti i stvarati te u kojem svaki njegov stanovnik ima priliku razviti svoje potencijale.

Čakovec se bez obzira na sve izazove nezaustavljivo razvija i napreduje

„Nema mnogo gradova s relativno malo stanovnika, koji postižu uspjehe kakve nemaju mnogoljudnije sredine. Čakovčanima je izuzetno stalo do svoga grada, kako on izgleda te kakve sadržaje pruža. A razlika je najvidljivija u tome što naši sugrađani, kad je potrebno, spremno zasuču rukave i prionu na posao. I zato se Čakovec bez obzira na sve izazove koje donosi vrijeme, nezaustavljivo razvija i napreduje. Ništa ne dolazi samo po sebi, već iza svakog rezultata stoji nečiji trud i znanje. Kao što mi danas nastojimo Čakovec učiniti ljepšim i boljim, to su prije nas činili ljudi koji su s istim žarom voljeli ovaj grad. Svi današnji umirovljenici, tijekom svog radnog vijeka pridonijeli su da on bude takav kakav je danas i kakvim se ponosimo. Nemojmo to zaboraviti te jednog dana predajmo našoj djeci uređen grad kakav smo dobili od naših roditelja“, istakla je gradonačelnica u svom govoru i dodala veliku želju da Čakovec skoro postane Grad za mlade.

Grad za mlade!

„Nije to samo titula koju ćemo staviti na tablu na prilazima gradu. Biti grad za mlade je, kako kažu Amerikanci, state of mind. Dodatno ćemo unaprijediti sustav koji će našim učenicima i studentima omogućiti još bolje mogućnosti za kvalitetno obrazovanje, obiteljima koje počinju savijati svoja gnijezda olakšati dolazak do vlastitih kvadrata, osobama koje su netom završile školovanje okruženje u kojem će pronaći posao u struci ili krenuti u vlastite poslovne poduhvate. I najvažnije, još više uključiti naše sugrađane od 15 do 30 godina u donošenje odluka koji se tiču zajedničke sadašnjosti i njihove budućnosti. Mladi, ne trebate ići na kraj svijeta kako bi pronašli savršen kutak za život. Stvorite ga ovdje, uz našu pomoć prema vlastitim željama, jer Čakovec je vaš grad!“, rekla je.

Cividini posebno u blagdansko vrijeme pozvala na pomaganje potrebitima i bližnjima

Čakovečka gradonačelnica iskoristila je priliku da istakne kako su sugrađanke i sugrađani uvijek znali kome i kako pomoći da se osjeća kao čovjek te pozvala sve da takvi ostanu i dalje, pomognu svojim bližnjima i svim potrebitima.

„Mnoge teške životne priče koje sam čula, završile su sretno, upravo zbog otvorenog i velikog srca naših sugrađana. Pomaganjem potrebitima, učvršćujemo društveno tkanje našeg grada te pokazujemo svakome da u Čakovcu postoje mnoge ruke koje će pomoći u nevolji. Ovo je naš grad u kojem smo odlučili živjeti, pa vas ovim putem pozivam da zajedno učinimo sve da bude takav da svakome u njemu bude ugodno živjeti. Mjesto u kojem će mladi imati perspektivu, oni u naponu snage mogućnosti za rad i napredovanje, a sugrađani treće životne dobi poštovanje i dostojan život. Naš Čakovec već je gotovo takav grad, no kako bi bili najbolji, nedostaje nam malo. Učinimo taj korak zajedno!“, zaključila je gradonačelnica.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja