Međimurje Press
Grad Čakovec

Konferencija za novinare gradonačelnice Čakovca uoči sjednice Gradskog vijeća!

Obraćajući se novinarima, Ljerka Cividini danas uoči sjednice Gradskog vijeća, počela je s informacijom kako je završila procedura za izbor direktora STANORADA, a donijeta je oduka Nadzornog odbora i Skupštine da novi direktor bude Mario Tomašić. Što se tiče TZ Grada Čakovca, razgovaralo se sa svih 5 kandidata, no stigao je dopis Ministarstva da za sve treba ishoditi potvrdu o ne vođenju postupka iz gospodarskog kriminala. Nakon što je pribavljena i ta dokumentacija, 28.4. sastat će se Vijeće turističke zajednice i imenovati novog direktora.

Cividini je potom informirala o započetoj izgradnji biciklističke u ulici Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu, a paralelno se razgovara s Općinom Šenkovec oko rekonstrukcije mosta u nastavku pješačko-biciklističke staze.

Potpisani su ugovori za radove u Prvomajskoj ulici u Mihovljanu, za sanaciju poljskih puteva u Mjesnim odborima, za održavanje javne rasvjete. Slijedi raspisivanje natječaja za postavljanje mreže javne rasvjete u ulici Hrvatskih branitelja, Stjepana Radića i Ognjena Price. Postavljene su nadzorne kamere u Ivanovcu i Novom Selu Rok, dok se očekuje u skoro vrijeme postavljanje displeja u Sajmišnoj ulici.

Potpisani su ugovori za izradu projektne dokumentacije za raskrižje ulice Globetka, Braće Graner i Športske te rekonstrukciju raskrižja u ulici Rudolfa Steinera tj. izlaza prema Sajmištu. U tijeku su postupci nabave za montažno raskrižje u Preloškoj ulici te radovi vanjskog uređenja prizemlja u Društvenom domu Slemenice.

Osvrnula se i na manjak prihoda u gradskoj blagajni koji iznosi nešto više od 7 milijuna kuna, iako je minus nešto manji nego što je bio krajem 2020. i to za gotovo 2 milijuna kuna. Najavila je i novi rebalans jer se mnoge stavke odnose na ranije godine.

Navela je da će se idući tjedan objaviti rezultate natječaja za društvene djelatnosti i sklopiti ugovori koji će se  ispoštovati tijekom ove godine.

Najavila je i Svečanu sjednicu Gradskog vijeća 27.svibnja, povodom Dana Grada Čakovca i dodijeli javnih priznanja. Komisija je predložila sljedeća imena. Za obrazovanje EKONOMSKU I TROGOVAČKU ŠKOLU, za udruge SVIM VETERANIMA DOMOVINSKOG RATA IZ MEĐIMURJA, za zdravstvo i socijalnu skrb UDRUGA SLIJEPIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE, za sport AK MEĐIMURJE.

Nagrada za životno djelo FRANJI FLACU i MILJENKU MILOVIĆU,  a Zlatni grb Grada Čakovca  ZADRUZI HUMANA NOVA te dr. ANDREJU PALU. Nagrada za mlade i budućnost Adam Zrinski koja se dodjeljuje prvi puta, FOTO KINO KLUBU IVANOVEC.

(R.Dobošić)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja