Međimurje Press
Grad Čakovec

Novi prostori za čakovečke umirovljenike

Službena adresa Udruge umirovljenika Grada Čakovca Perivoj Zrinskih. Naime, nakon dugog niza godina traženja primjerenog prostora za rad, končano su se smjestili u prostorima stare trafostanice u čakovečkom parku.

Zahvaljujemo se što smo zahvaljujući razumijevanju Grada Čakovca i Gradskog kotara Zapad svoj novi dom pronašli upravo ovdje, rekla je, među ostalim predsjednica Udruge umirovljenika Grada Čakovca Franciska Ćetković. Novi će prostori služiti za rad udruge, ali i kao mjesto susreta i druženja. Prostorije su obnovljene, u njima ima dovoljno mjesta te je ovo pravi novi početak za našu udrugu, rekla je, među ostalim, predsjednica Udruge. Osim navedenima, zahvalila se i Međimurskoj županiji i GKP „Čakom“ koji im inače pomažu u njihovim aktivnostima i planovima.

Nakon godina traženja primjerenog rješenja za smještaj vaše udruge, vjerujem da smo pronašli najbolji prostor u kojem ćete moći raditi, djelovati i osmišljavati nove projekte.“, rekla je na svečanosti otvaranja gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Umirovljeničke udruge, a među njima se ističe upravo čakovečka, među najaktivnijima su u gradu, te gotovo i da  nema događanja u kojem na ovaj ili onaj način ne sudjeluju. Ovi prostori su svojevrsna zahvala za sve što su tijekom svog radnog vijeka učinili za grad, te će, poznajući članove, sigurno biti odlično iskorišteni, završila je čakovečka gradonačelnica.

Na novim prostorima čakovečkim je umirovljenicima čestitao i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je rekao da je smještaj u Perivoju Zrinskih simboličan jer kako su Zrinski u svoje vrijeme zadužili svoj kraj, tako su i naši umirovljenici nama ostavili mnogo toga pozitivnog i dobrog. Zaželio im je puno uspjeha u planiranim aktivnostima, za koje je siguran da će, zahvaljujući boljim uvjetima za rad biti više nego dosad.

Umirovljenicima je na novim prostorima čestitala i predsjednica Gradskog kotara Zapad Štefanija Damjanović, čije se prostorije nalaze u istoj zgradi.

Osim za prigodne zdravice, bilo je vremena i za vježbanje te pjesmu.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja