Međimurje Press
Grad Čakovec

Tradicionalni susret gradonačelnice s novinarima prije sjednice Gradskog vijeća!

Dug Grada Čakovca s 30. lipnja ove godine, smanjen je za 3,5 milijuna kuna i danas iznosi 6,6 milijuna kuna – rekla je gradonačelnica Cividini uoči sjednice Gradskog vijeća.

Iskazala je potom nezadovoljstvo odnosom države prema gradu Čakovcu i proklamiranim projektima. Još uvijek nema odgovora na naše prijedloge putem Javnog natječaja na Nacionalni program oporavaka i otpornosti koje smo uputili u travnju ove godine. Radi se o rekonstrukciji vrtića, izgradnju novog. U pripremi su natječaji za rekonstrukcije škola, vatrogasnih domova. Nemamo još potpisan Sporazum s Ministarstvom obrazovanja za izgradnju Rehabilitacijskog centra za odgoj i obrazovanje, iako smo početkom srpnja imali obećanje ministra i resornog ministarstva.

Gradonačelnica se osvrnula i na točku dnevnog reda vezanu za izjednačavanje cijena boravka djece u jaslicama i vrtićima, od sada  jednakoj za korisnike privatnih i javnih ustanova na području Grada Čakovca.

Na pitanje novinara, ima li novih saznanja o učinku revizije na poslovanje grada bivšeg gradonačelnika Kovača, Cividni je odgovorila kako do sada nije primila bilo kakav izvještaj pa tako nema saznanja o tijeku postupka.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja