Međimurje Press
Grad Čakovec

Velik broj djece i mladih obitelji okupilo se u Čakovcu u potrazi za uskrsnim jajima

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i ovogodišnja Velika subota, kao i čitav uskršnji vikend u Čakovcu prepuni su događanja, a ona koja je bez sumnje i ovog puta okupila najveći broj sudionika je “Uskrsna potraga za jajima”.

Sofia, Noa, Amal, Luna i Ema pronašli sakrivena zlatna jaja

Tako se u Perivoju Zrinskih okupilo više stotina djece u pratnji svojih roditelja i obitelji, koji su sudjelovali u potrazi za uskrsnim jajima. Kako su naglasili iz zajednice, za djecu su pripremili uskrsna jaja, međutim poznati čakovečki pozoj koji se skriva ispod zidina Starog grada, našem je uskrsnom zecu ukrao sva jaja i sakrio ih upravo diljem Perivoja. Djeca su se rado uključila u ovu priču, vrijedno uz velikog i malog uskrsnog zeca skupljala čokoladna jaja, a među kojima su se nalazila i posebna zlatna jaja koja su ove godine pronašli Sofia i Noa Andročec, Amal Muhadžić, Luna Dunić i Ema Branilović. 

Njima je osobno čestitala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je ujedno i označila početak potrage u Čakovcu, ali im je na samom kraju i dodijelila diplome, uz vrijedne poklone kojima su se posebno razveselili.

Svojom potragom djeca su napunila pripremljene uskršnje košarice i pobijedila pozoja, pritom su svi mališani nagrađeni diplomom uskrsnog zeca za izniman trud, ali i utješnim nagradama u povodu Uskrsa te su sa svojim roditeljima mogli sudjelovati u zabavnim igrama koje su za njih pripremljene ispred turističkog ureda. Iz TZ grada Čakovca poručili su kako su, s obzirom na masovnost ovog blagdanskog programa, veselje i pozitivne dojmove roditelja i djece, bez sumnje danas svi bili pobjednici.

Spomenimo kako je tradicionalna uskršnja potraga za jajima i ove godine imala svoju sportsku dimenziju. Naime, uoči same potrage sva djeca i njihovi roditelji odradili su kratko zagrijavanje čiju su režiju potpisale trenerice Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Marija Jurak Bošnjak Ida Lesjak. Trenerice su na najbolji način pripremile čakovečke mališane za zahtjevnu uskrsnu pustolovinu koju su i ove godine uspješno riješili.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja