Međimurje Press
Policija

Čakovec – pretragom stana pronađena droga!

U subotu, 23. travnja 2022. godine oko 4,30 sati u Čakovcu, u Ulici Ljudevita Gaja javni red i mir narušavao je 34-godišnjak na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Policijski službenici izdali su naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, na što se oglušio, nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika i tijekom privođenja u službene prostorije policije, te im je prijetio ubojstvom.

U službenim prostorijama policije nastavio je s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika te je onemogućio djelatnicima hitne pomoći da obave liječnički pregled, otimajući i bacajući se po podu. Nakon čega su policijski službenici ponovo upotrijebili sredstva prisile.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je u događaju 34-godišnjak lakše ozlijeđen.

U Čakovcu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici su izvršili pretragu doma i drugih prostora kojeg koristi 34-godišnjak.

Prilikom pretrage pronađena je i oduzeta biljna materija nalik na drogu marihuanu težine 4,42 grama, jedna stabljika nalik na indijsku konoplju, digitalna vaga i metalna drobilica.

Provedenim preliminarnim testiranjem utvrđeno je da se radi o drogi marihuani, dok će se oduzeta materija proslijediti na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, u Zagreb.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv osumnjičenika podnijet će se optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo Prijetnja na štetu policijskih službenika i protiv njega podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA I KRAĐE

Tijekom vikenda evidentirana jedna teška krađa i četiri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 22. i 24. travnja 2022. godine, evidentirana je jedna teška krađa i četiri krađe. Materijalna šteta se kod tri krađe procjenjuje na više od 1.000 kuna, dok se kod jedne krađe procjenjuje na manje od 1.000 kuna. 

Izdvajamo tešku krađu i krađu:

  • U noći s 23. na 24. travnja 2022. godine u poljskom predjelu zvanom „Prališće“, u blizini Strahoninca nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću odakle je ukrao agregat za struju, plinsku bocu i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

  • U noći s 22. na 23. travnja 2022. godine u Čakovcu, Ulici Dragutina Tadijanovića iz kuće u izgradnji nepoznati je počinitelj ukrao oko 100 metara električnog kabla.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

Orehovica – prometna nesreća s teškom tjelesnom ozljedom

U nedjelju, 24. travnja 2022. godine oko 19,55 sati u Orehovici na raskrižju ulica Antuna Gustava Matoša i Frankopanske, dogodila se prometna nesreća u kojoj 19-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Grada Čakovca,  dolaskom do ceste s prednošću prolaska, nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnji vozač s područja Općine Orehovica. Uslijed udara oba vozila sišla su izvan kolnika i udarila u dvorišnu ogradu obiteljske kuće.

Vozilom hitne pomoći maloljetna putnica iz vozila koje je oduzelo prednost prolaska, prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život, te je zadržana na liječenju. 19-godišnji vozač s područja Općine Orehovica i putnik-dijete iz njegovog vozila su u Županijskoj bolnici Čakovec naknadno zatražili liječničku pomoć gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv 19-godišnjeg vozača s područja Grada Čakovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava.

PROMETNA NESREĆA

Prometna nesreća u Prelogu

U subotu, 23. travnja 2022. godine oko 6,20 sati u Prelogu, na raskrižju ulica Franje Glada, Stjepana Mlinarića i Antuna Mihanovića dogodila se prometna nesreća u kojoj 39-godišnji vozač osobnog automobila koprivničkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska, nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u njegov automobil udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 38-godišnja vozačica.

Uslijed udara oba vozila su odbačena izvan kolnika, a osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnjak udario je u dvorišnu ogradu i zid kuće.

U prometnoj nesreći 38-godišnja vozačica je lakše ozlijeđena, dok je 39-godišnji vozač vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje mu je pružena liječnička pomoć. Ozljede i kvalifikacija događaja utvrdit će se naknadno.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na prometnicama Međimurske županije evidentirano pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok će se u jednoj prometnoj nesreći kvalifikacija ozljeda i nesreće utvrditi naknadno.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u dane vikenda utvrđena je u količini od 2,45 g/kg, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu 23. travnja 2022. godine oko 23,10 sati na kolniku državne ceste broj 20, na raskrižju kružnog toka prometa Državne ceste broj 3 i Gradske ceste Čakovec – Ivanovec.

Naime, vozač dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama, stanju ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Zbog toga je vozilom ušao u kružni tok, nakon čega je sišao izvan kolnika na travnatu površinu gdje je vozilom udario u prometni znak, u nastavku kretanja prošao je kroz raskrižje, udario u rubni kamen gdje se i zaustavio.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

DOPUNA INFORMACIJE 

Provedena akcija „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su u noći s 22. na 23. travnja 2022. godine u vremenu od 19,00 do 3,00 sata, proveli operativnu akciju „Alkohol“. 

Tijekom provođenja akcije utvrđen je 21 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 12 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,

– od 0,50 do 1,00 g/kg – osam prekršaja,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – dva prekršaja,

– iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj odbijanja alkotestiranja,

– šest prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

– jedan prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 km/h veće od dopuštene,

– jedan prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 20 do 30 km/h veće od dopuštene,

– dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja izvan naselja od 10 do 30 km/h veće od dopuštene,

– dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja izvan naselja od 30 do 50 km/h veće od dopuštene,

– dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,16 g/kg utvrđena je u petak, 22. travnja 2022. godine u 21,10 sati u Draškovcu, Draškovićevoj ulici, kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

Za vrijeme provođenja operativne akcije nisu evidentirani počinitelji prometnih prekršaja u povratu kao ni prometne nesreće.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja