Međimurje Press
Policija

Dani vikenda 4. do 6. studenoga 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju te jedna krađa. Materijalna šteta kod te krađe, pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo pokušaj teške krađe u Lopatincu i krađu u Domašincu. 

U Lopatincu provaljeno u objekt obrta 

Između 3. i 4. studenoga 2022. godine u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića,  nepoznati počinitelj provalio je u objekt obrta, vlasništvo 43-godišnjakinje, no iz prostorija nije ništa ukrao. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Ženi iz torbice ukraden novčanik

U petak, 4. studenoga 2022. godine u jutarnjim satima, u Domašincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je na ulici, starijoj ženi koja se zaustavila biciklom radi ulaska u dvorište iz torbice ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladić osumnjičen za dvije krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom s područja općine Nedelišće sumnja se da je u Gornjem Hrašćanu počinio tešku krađu, dok u Trnovcu krađu.

Tako je taj mladić u razdoblju od 18. do 26. listopada provalio u vikend kuću i spremište u Gornjem Hrašćanu vlasništvo 63-godišnjaka, gdje je ukrao motornu kosilicu te kutiju s alatom, dok je između 28. i 31. listopada ove godine iz otvorenog spremišta u Trnovcu vlasništvo 62-godišnjaka ukrao trimer vlasništvo sportskog kluba.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima. Protiv mladića će se podnijeti kaznene prijave nadležnom općinskom državnom odvjetniku za mladež.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnoj nesreći:

  • nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

PROMETNA NESREĆA

Vozač osobnog automobila kretanjem unatrag teže ozlijedio pješakinju

U petak, 4. studenoga 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta u Pribislavcu, Ulica braće Radića, 51-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Pribislavca, obavljao je vožnju unatrag, sa obilježenog parkirališta ispred trgovine, na kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.

Zbog toga je stražnjim dijelom automobila udario u 84-godišnju pješakinju, koja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije noću bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Uslijed udara pješakinja je oborena na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju.

Protiv vozača automobila će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku, dok protiv pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja iz članka 127. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

INFORMACIJA

Provedena operativna akcija „Alkohol“

Izvješćujemo Vas da su policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, s 5. na 6. studenoga 2022. godine od 21 do 3 sata proveli operativnu akciju „Alkohol“ u kojoj je korišteno i službeno vozilo „presretač“.

Tijekom provođenja operativne akcije utvrđeno je 18 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
  • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja,
  • iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • od 0,50 do 1,00 g/kg kod vozača bicikla – jedan prekršaj,

– prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droga,

– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

  • dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju 10-20 km/h veće od dopuštene,
  • dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veće od dopuštene,

– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– četiri ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,55 g/kg) utvrđena je u subotu, 5. studenoga 2022. godine u 21,50 sati u Dunjkovcu, Glavnoj ulici, kod 52-godišnjeg vozača s područja općine Mala Subotica, vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU 

Nenad Risek

           

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja