Međimurje Press
Zanimljivosti

Mladi međimurski istraživači upoznali ljepote Đurđevca!

Dana 28. listopada skupina mladih, njih dvadeset i pet, iz Općine Donji Kraljevec i Grada Preloga sudjelovala je na izletu u Đurđevcu u sklopu projekta „Istraživači vlastitog „dvorišta““ koji provodi Udruga Ad astra.

Iako na prvu pomalo neobičan odabir lokacije za izlet, grad Picoka, kako se stanovnici Đurđevca tradicionalno nazivaju, pokazao se kao pun pogodak.

Mladi su tako posjetili poznate Đurđevačke pijeske, pripadajući posjetiteljski centar s izvrsnim multimedijskim postavom, neizostavne deve koje su se idilično uklopile u ovaj pustinjski krajolik te srednjovjekovni Stari grad, utvrdu osebujne povijesti gdje su u vođenom obilasku naučili značenje već spomenutih Picoka i Picokijade, ali i ostalih zanimljivih crtica iz povijesti Đurđevca. U sklopu utvrde nalazi se i restoran te je i taj prostor iskorišten za dodatno druženje, upoznavanje i razmjenu dojmova.

Zaključak kojeg su mladi, puni dojmova, izvukli iz ovog prekrasnog izleta jest da kontinentalna Hrvatska ima mnogo skrivenih bisera i blaga koje je vrijedno pronaći i istražiti, a grad Đurđevac je svakako jedan od njih.

Projekt “Istraživači vlastitog „dvorišta“” provodi udruga Ad astra. Sufinanciraju ga Središnji državni ured za demografiju i mlade, Međimurska županija i Grad Prelog.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja