Međimurje Press
Policija

Oduzimanje puške

Srijeda, 7. listopada 2020. godine

PROMETNA NESREĆA – DOPUNA INFORMACIJE

U prometnoj nesreći u Čakovcu teško ozlijeđen maloljetni motociklist

Jučer, 7. listopada 2020. godine Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice u Čakovcu za maloljetnog motociklista, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći na raskrižju Športske ulice, odvojka Športske ulice i Ulice Ivana pl. Zajca u Čakovcu.

Iz prijave proizlazi kako je motociklist u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju na Odjelu traumatologije.

Podsjećamo, prometna nesreća dogodila se u utorak, 6. listopada 2020. godine oko 13 sati i 20 minuta u Čakovcu na raskrižju Športske ulice, odvojka Športske ulice i Ulice Ivana pl. Zajca.

Upravljajući Hondom Jazz, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom odvojka Športske ulice, 45-godišnji vozač dolaskom do raskrižja sa kolnikom Športske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema kolniku Ulice Ivana pl. Zajca, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Zbog oduzimanja prednosti prolaska u bočni dio Honde, prednjim dijelom motocikla (Derbi Cross City 125), čakovečke registarske oznake, naletio je maloljetni motociklist, koji se kretao kolnikom Športske ulice. Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv 45-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Prije početka pretrage 23-godišnjak policijskim službenicima predao pušku

Jučer, 7. listopada 2020. godine u prijepodnevnim satima u Kotoribi, Vrtnom naselju, policijski službenici Policijske postaje Prelog, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili su obiteljske kuće i pripadajuće prostorije, kojima se koriste 23-godišnjak i 36-godišnjak.

Prije početka pretrage 23-godišnjak predao je policijskim službenicima pušku „Crvena Zastava M-48“. Policijski službenici oduzeli su pušku, dok je 23-godišnjak priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja