Međimurje Press
Policija

Policijski motociklisti započeli sezonu trenažnom vožnjom

Nastupanjem povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala pa stoga pozivamo na oprez te poštivanje prometnih propisa i pravila

Danas, 21. ožujka u prijepodnevnim satima policijski službenici – motociklisti svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske na prometnom vježbalištu te na prometnicama diljem Međimurske županije sudjelovali su u trenažnoj vožnji službenim motociklima.

Neposredno prije početka same vožnje, policijski kapelan za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček blagoslovio je te policijske službenike i njihove motocikle. Zaželio im je sigurnu vožnju te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima sudionicima odnosno da posao rade savjesno, profesionalno i odgovorno.

Policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije i uvjete s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i sl.).

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu te korištenje propisane homologirane zaštitne kacige i dr. zaštitne opreme. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla te mopeda. Također, savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih očekuju na prometnicama.

Skrećemo pozornost svim ostalim sudionicima u cestovnom prometu na pojačanu prisutnost motociklista i mopedista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet te prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost uslijed mogućeg oduzimanja prednosti prolaska motociklistima i mopedistima.

Foto: Pu međimurska

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja