Međimurje Press
Policija

Priopćenje policije za dane produljenog vikenda od 17. do 20. studenoga 2022. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG PRODULJENOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produljenog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i 10 krađa. Materijalna šteta kod tri krađe, pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostalih sedam, pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu nedaleko Pribislavca te krađu u Otoku.  

Na lokaciji izvođenja radova nedaleko Otoka ukradeni prometni znakovi

Tijekom srijede i četvrtka, 16. i 17. studenoga nedaleko Otoka, nepoznati  počinitelj ukrao je nekoliko prometnih znakova te pripadajuća postolja s nosačima za prometne znakove. Prometni znakovi bili su postavljeni na prometnici zbog izvođenja radova na polaganju električnog kabla te su vlasništvo izvođača radova iz Domašinca. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. 

Nedaleko Pribislavca provaljeno u lovački dom

U subotu, 19. studenoga u kasnim večernjim satima u poljskom predjelu zvanom “Remiza”, nedaleko Pribislavca, nepoznati počinitelj provalio je u lovački dom vlasništvo lovačkog društva iz Čakovca, odakle je ukrao smrznuto meso, povrće i dr. predmete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

  • Osumnjičen (20) za krađu odjevnih predmeta iz trgovine u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak s područja općine Domašinec,  Naime, sumnja se da je u četvrtak, 10. studenoga ove godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, iz trgovine sportskom opremom u sklopu trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici, ukrao razne odjevne predmete ukupne vrijednosti oko 1.400 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih odjevnih predmeta te ih vratili predstavniku oštećene trgovine.

Protiv osumnjičenog mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi nepoznatog počinitelja.

  • Otkriven kradljivac novčanika iz obiteljske kuće u Paragu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo krađe. Sumnja se da je krajem listopada ove godine iz obiteljske kuće u Paragu, ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i razni osobni dokumenti. Materijalnu štetu 42-godišnja vlasnica procijenila je na 2.500 kuna.

Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG PRODULJENOG VIKENDA

Tijekom proteklog produljenog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produljenog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,97 g/kg utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač  skrivio je prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, koja se u nedjelju, 20. studenoga nekoliko minuta nakon ponoći u Savskoj Vesi, Radničkoj ulici.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja