Međimurje Press
Policija

“Sigurno u prometu” u školama i vrtićima na području Policijske postaje Mursko Središće

Edukativne radionice provedene su u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec, područnim školama Zebanec, Prekopa, Železna Gora i Stanetinec te u dječjem vrtiću u Podturnu

Tijekom siječnja ove godine preventivke iz Policijske postaje Mursko Središće učenicima 3. i 4.razreda Osnovne škole Gornji Mihaljevec te učenicima od 1. do 4. razreda u područnim školama Zebanec, Prekopa, Železna Gora i Stanetinec, kao i mališanima dječjeg vrtića „Mala tratinčica“ u Podturnu održale su niz edukativnih predavanja na temu “Sigurno u prometu”.

Osnovnoškolcima i djeci dječjeg vrtića tijekom predavanja podijeljene su reflektirajuće kišne kabanice koje su pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Osnovni cilj provođenja ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti edukacija je najranjivijih sudionika u cestovnom prometu, djece pješaka. Ujedno, podjelom reflektirajućih kabanica osigurava se vidljivost djece prilikom sudjelovanja u prometu, osobito kada se kreću u ranojutarnjim, večernjim i noćnim satima te u uvjetima smanjene vidljivosti. Time se direktno utječe na povećanje njihove sigurnosti pošto su prilikom sudjelovanja u prometu uočljiviji drugim sudionicima, posebice vozačima motornih vozila.

(rg)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja