Međimurje Press
OpćinePolicija

U Maloj Subotici obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

U razgovoru s djecom, ukazano je na važnost izgradnje kulture tolerancije i poštivanja različitosti, kao i o nedopustivosti govora mržnje te promicanja jasnog stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se 27. siječnja svake godine. Na taj dan 1945. godine oslobođen je najveći nacistički koncentracijski logor-Auschwitz.

Ove godine Policijska uprava međimurska obilježila je taj dan 29. siječnja u suradnji s Osnovnom školom Tomaša Goričanca Mala Subotica, dok su aktivnosti u školi povodom sjećanja na žrtve holokausta trajale nekoliko dana.

Na satovima hrvatskog jezika učenici su pogledali film “Fanino putovanje”, dok su na satovima povijesti detaljnije upoznati s najvećim genocidom u povijesti čovječanstva. Za mlađe učenike u hodniku škole postavljen je prigodan pano s tematikom prisjećanja na žrtve holokausta, a kojeg su izradili učenici dodatne nastave povijesti.

Policijske službenice Policijske uprava međimurske u sklopu preventivnog projekta “Imam izbor” koji se od početka ove školske godine (2023./2024.) provodi u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca, održale su četvrtu komponentu projekta na temu prevencije trgovanja ljudima. Nakon spomenute interaktivne radionice prilagođene uzrastu petog razreda, u spomen žrtvama holokausta, policijske službenice djeci su odaslale edukativne poruke.

U razgovoru s djecom, ukazano je na važnost izgradnje kulture tolerancije i poštivanja različitosti, kao i o nedopustivosti govora mržnje te promicanja jasnog stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja. Time su provedene i preventivne aktivnosti iz projekta “Zajedno protiv govora mržnje”.

Foto: Pu međimurska

Radovan Gaćal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja