Međimurje Press
Policija

Što se sve događalo proteklog vikenda kroz prizmu Pu međimurske!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe te pet krađa. Materijalna šteta kod tri krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale dvije krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Donjem Koncovčaku.

Donji Koncovčak – provala u garažu i kuću 

U razdoblju od 7. do 19. kolovoza ove godine u Donjem Koncovčaku, nepoznati počinitelj je provalio u garažu i obiteljsku kuću u kojoj nitko ne živi te ukrao motornu kosilicu, peć na kruta goriva i nekoliko starih, otpadnih štednjaka.

Materijalnu štetu 80-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima u kojima je jedan sudionik teško ozlijeđen, jedan sudionik je lakše ozlijeđen, dok se za jednog sudionika očekuje kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,

– neprilagođena brzina kretanja, jedna prometna nesreća i

– nepropisno skretanja, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog sudionika.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU / BIJEG S MJESTA DOGAĐAJA PROMETNE NESREĆE  

U prometnoj nesreći 30-godišnji vozača Opela teško ozlijedio maloljetnu pješakinju

U petak, 19. kolovoza 2022. godine oko 20:30 sati u Zasadbregu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnji vozač u trenutku prometne nesreće upravljao Opel Astrom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste broj 2013, kroz mjesto Zasadbreg. Tom prilikom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je u blagom zavoju djelomično automobilom sišao izvan kolnika te je vanjskim bočnim ogledalom udario u tijelo pješakinje (mlađe maloljetnice), koja je stajala na kolnom ulazu u dvorište obiteljske kuće. Nakon udara pješakinja je pala na asfaltiranu podlogu kolnog ulaza.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nakon nesreće 30-godišnjak s vozilom je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije sačekao dolazak policijskih službenika.

Vozača koji je napustio mjesto događaja pronašli su policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec te ga priveli u službene prostorije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je uhićen te mu je vađena krv i izuzet urin radi analize, dok će se na Opel Astri provesti izvanredni tehnički pregled.

Uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 30-godišnjak s područja općine Sv. Juraj na Bregu, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

PROMETNE NESREĆE / PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozač mopeda pod utjecajem alkohola od 3,17 g/kg skrivio prometnu nesreću

U petak, 19. kolovoza 2022. godine oko 16:30 sati u Mačkovcu, na Trgu sv. Petra i Pavla, dogodila se Upravljajući mopedom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 3,17 g/kg te bez položenog vozačkog ispita za samostalno upravljanje motornim vozilom, prilikom nepropisnog skretanja na pristupnu cestu prema Trgu sv. Petra i Pavla, izgubio je nadzor nad upravljanjem te je došlo do prevrtanja mopeda na bok i pada 38-godišnjeg vozača na kolnik.

Ozlijeđeni mopedist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 38-godišnjak će se prekršajno sankcionirati.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja