Međimurje Press
Sport+

Drugo izdanje međunarodnog rukometnog turnira Pozoj handball cup pred vratima!

Rukometni spektakl u Međimurje će dovesti oko 2.000 mladih rukometaša, rukometašica i sportskih entuzijasta iz Hrvatske i okolnih država.

Društvo športske rekreacije Sportska subota i partneri – Muški rukometni klub Čakovec i Ženski rukometni klub Zrinski – drugu godinu zaredom organizatori su međunarodnog rukometnog turnira Pozoj handball cup.

Sportsko-turistička priča osmišljena po uzoru na renomirana svjetska rukometna dvoranska natjecanja za mladež realizirat će se od četvrtka, 25., do nedjelje, 28. kolovoza. Ovogodišnje izdanje turnira u Međimurskoj županiji okupit će stotinjak ekipa, odnosno oko 2.000 mladih rukometaša i rukometašica iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Ciljevi Pozoj handball cupa su popularizacija sporta, okupljanje djece i mladih te promicanje zdravog i aktivnog načina života, a uz to i promocija Međimurske županije kao poželjne destinacije sportskog i kontinentalnog turizma. Nakon izuzetno uspješne prve godine, odlučili smo turnir produljiti za jedan dan kako bi svi sudionici imali prilike provesti kvalitetno vrijeme u našem kraju. Turnir će se paralelno odigravati u šest sportskih dvorana u Međimurju. Uz centralnu sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec, igrat će se u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Aton u Nedelišću, II. osnovnoj školi Čakovec te školskim sportskim dvoranama u Prelogu, Maloj Subotici i Donjem Kraljevcu, naglasio je glavni organizator turnira Davor Varga.

-Pozivamo sve navijače, ljubitelje i simpatizere rukometa da nam se pridruže na četverodnevnom festivalu rukometa te daju podršku igračima i igračicama. Utakmice se odvijaju tijekom cijelog dana, od jutra do mraka. Osim što nas očekuje rukometni festival u punom smislu riječi, pripremili smo i niz dodatnih zabavnih sadržaja za posjetitelje i sudionike te smo uvjereni da će ovo biti jedno nezaboravno druženje s kojeg će svi kući ponijeti neprocjenjive uspomene, ističe Varga.

Informacije o turniru možete pronaći na mrežnoj stranici Pozoj handball cupa te Facebook stranici Pozoj International Handball Cup, a detaljan program, raspored odigravanja utakmica i rezultate pratite i na mobilnoj aplikaciji Pozoj, dostupnoj za Android i iOS korisnike.

Andreja Šmitran

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja