Međimurje Press
Policija

Vijesti međimurske policije!

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Čakovec- dvojac osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policije postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Grada Čakovca i maloljetnikom s područja Međimurske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Naime, sumnja se da su u utorak, 19. travnja 2022. godine oko 15 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici iz trgovine ukrali nekoliko zvučnika.

Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka i maloljetnika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKE KRAĐE

U Nedelišću i Pribislavcu evidentirane teške krađe

1) Između 4. i 27. travnja 2022. godine u Nedelišću, Novoj ulici, nepoznati počinitelj je originalnim ili sličnim ključem otključao ulazna vrata obiteljske kuće, odakle je iz jedne od prostorija ukrao strani novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. 

2) U noći s 26. na 27. travnja 2022. godine u Pribislavcu, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije lovačkog doma odakle je ukrao plinske boce te razna alkoholna i bezalkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

KRAĐA

Iz obiteljske kuće ukraden novac 

Između 20. i 27. travnja 2022. godine, u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključane obiteljske kuće ukrao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEDOPUŠTENO NOŠENJE ILI KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Prelog – muškarac šetao ulicom sa sabljom u ruci 

U srijedu, 22. travnja 2022. godine oko 10,45 sati u Svetoj Mariji, na Trgu bana Josipa Jelačića, 60-godišnjak je držao u ruci i mahao s ručno izrađenom sabljom dužine oštrice 64 cm te je time uznemirio prisutne građane.

Policijski službenici oduzeli su sablju te će protiv 60-godišnjaka s područja Općine Sveta Marija podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Marina Soldat

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja