Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za dane vikenda od 28. listopada do 30. listopada 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe, od čega dvije u pokušaju te pet krađa. Materijalna šteta kod jedne krađe, pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostale četiri, pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Novakovcu i krađu u Čakovcu. 

U Novakovcu provaljeno u obiteljsku kuću

Između 16. kolovoza i 29. listopada ove godine u Novakovcu, Brodarskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 70-godišnjaka, odakle je ukrao razne tekstilne predmeta. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na željezničkom kolodvoru u Čakovcu ukraden bicikl

U četvrtak, 27. listopada 2022. godine u poslijepodnevnim satima na Željezničkom kolodvoru Čakovec, u Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ukrao je zaključani bicikl, vlasništvo 23-godišnjaka. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom (ozljede će se naknadno okvalificirati).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 66-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 2,91 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću, koja se dogodila u petak, 28. listopada 2022 godine nešto poslije 13 sati u Nedelišću.

PROMETNA NESREĆA

Vozač Peugeota skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,91 g/kg

U petak, 28. listopada ove godine nešto poslije 13 sati u Nedelišću dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 66-godišnji osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Upravljajući Peugeotom 206, pristupnom cestom benzinske postaje pod utjecajem alkohola od 2,91 g/kg, 66-godišnji vozač dolaskom do raskrižja s kolnikom Čakovečke ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog opisane prometne situacije u prednji dio Peugeota, prednjim bočnim dijelom naletjela je Opel Corsa, varaždinskih registarskih oznaka, kojom je Čakovečkom ulicom upravljao 47-godišnji vozač.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 66-godišnji vozač Peugeota prevezen je u čakovečku bolnicu te nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi kvalifikacija događaja.

Vozaču Peugeota izdana je naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilima uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja