Međimurje Press
Glazba

Bruce Dickinson ne voli travu i ostale priče!

Nakon kratke pauze, imamo novosti u fanclubu, a protekli je tjedan bio, u najmanju ruku, dinamičan.

Najveći interes proteklog tjedna privukla je priča o Maidenima. Bruce Dickinson je zaustavio koncert svog benda jer mu smeta pušenje trave za vrijeme koncerta. Treba li to poštovati ili treba pustiti fanove da uživaju? Razumljivo je i jedno i drugo. Tu je članak.

Ovaj tjedan oprostili smo se i od prvog divljaka rock’n’rolla, Jerry Lee Lewisa. In memoriam.

The Cure je u četvrtak održao povratnički, no ovaj put po prvi put samostalni koncert kod nas. Također u Areni Zagreb, a koncert je to koji je spojio više generacija i nakrcao Arenu. Izvještaj.

Sutra se pak u Zagreb vraća Sting, koncert je u Areni Zagreb, a nije ni čudo da je priča o pjesmama koje je napisao za druge dobila i posebnu pažnju. Ovdje je.

Od najava koje se još izdvajaju, prije svega tu je omiljeni Rundek koji ima pet koncerata zaredom u malom KSET-u. “Ima nekih stvari koje se mogu podijeliti/razmijeniti/zajedno doživjeti, samo izbliza. Nevidljive su na velikoj sceni, ne možeš ih osjetiti preko zvučnika i ekrana. U KSET-u smo dovoljno blizu za to”, priča Darko Rundek.

Sljedeći tjedan se obilježava i borba protiv raka kod muškaraca, i to pokretom November fest koji u tri dana u Tvornici kulture organizira koncerte domaćih nam znanih lica – Psihomodo pop, Edo Maajka, Detour – objavljen je cijeli lineup.

Najavljen je metal festival u Rajevom Selu. Drugi pokušaj. Ove godine je bio otkazan, no sljedeće godine je prvo izdanje, a predvode ga Tarja Turunen, Rhapsody Of Fire i Mystic Prophecy. Najava.

Ispod pulta. Šest novih najzanimljivijih singlova proteklog tjedna odabrani su još u ponedjeljak, a do sutra u podne se može odabrati favorit. Ovaj put tu su vodeća regionalna reperica Mimi Mercedez, retro rokeri BluVinil, retro Sijenke, Stereotrip s Rokom Ukićem na bubnjevima, Turisti iz Rijeke i Matija Cvek koji ima svoju godinu života. Preslušaj i odaberi favorita!

Singl koji je obilježio tjedan je novi Vojko V i njegova “Saborska penzija”, a singl tjedna Ispod pulta je “Oteta” HBO zvijezde Tare Thaller s kojom ozbiljnije korača u glazbenu karijeru Pogledaj spot!

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

Future Scope: Amelie Lens, 11.11.2022., Boogaloo, Zagreb
10 promokodova (“MuzikaHrFanclub”) preko Entria

Let 3 + Phantasmagoria, 25.11.2022., Boogaloo, Zagreb
25 promokodova (“MuzikaHrFanclub”) preko Entria

Senidah, 9.12.2022., Boogaloo, Zagreb
15 promokodova (“MuzikaHrFanclub”) preko Entria

Sting, November fest i Milky Chance (sve Zagreb) promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na  do isteka… “zaliha”. Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Foto: Felipe Branco Cruz

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja