Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za dane vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa i dvije teške krađe. Materijalna šteta kod evidentirane krađe procijenjena je na nekoliko stotina kuna. Izdvajamo provalu u trgovinu u Trnovcu.

U dovršenju provale 22-godišnjaka spriječili interventni policajci

U nedjelju, 19. lipnja 2022. godine u 1:30 sati u Trnovcu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom, vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Malinskoj. U krađi predmeta iz trgovine, počinitelja su pravovremenom reakcijom, spriječili policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku s područja općine Nedelišće, koji je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POKUŠAJ UBOJSTVA

Zbog pokušaja ubojstva uhićen 40-godišnjak

Jučer, 19. lipnja 2022. godine u 10:52 sati zaprimljena je telefonska dojava hitne medicinske pomoći iz koje proizlazi da je u Kuršancu, 41-godišnjak zadobio ubodnu ranu te je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec na daljnju liječničku obradu (operativni zahvat).

Izvršenim očevidom na mjestu događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u nedjelju, 19. lipnja nešto poslije 10 sati u Kuršancu, obiteljskoj kući u Uskoj ulici, 40-godišnjak teško ozlijedio 41-godišnjaka tako što mu je hladnim oružjem zadao ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Policijski službenici uhitili su 40-godišnjaka te ga priveli u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Zbog učestalih prometnih prekršaja 42-godišnjak završio u zatvoru 

U petak, 17. lipnja 2022. godine u 9:40 sati u Pribislavcu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici Antuna Mihanovića, zaustavili su Mazdu 323, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 42-godišnjak.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil koji je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Okrivljeni 42-godišnjak uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sutkinja mu je odredila zadržavanje u trajanju do 15 dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda evidentirano sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u dvije prometne nesreće čeka kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, četiri prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Nesreća se dogodila u nedjelju, 19. lipnja oko 17 sati na prometnici koja povezuje Sivicu i Novo Selo Rok.

Spomenuti vozač upravljao je Škodom Octaviom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg te obavljao pretjecanje bicikla, a da pritom svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe tako da ga ne ometa, niti ugrožava. Uslijed opisane situacije, bočnim vanjskim ogledalom automobila udario u bočnu stranu upravljača bicikla te ruku 38-godišnjeg bicikliste. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

INFORMACIJA

U Gornjem Hrašćanu i Mačkovcu provedene preventivne aktivnosti iz domene cestovnog prometa

Diljem Međimurske županije, i nadalje se provode preventivne aktivnosti iz domene cestovnog prometa. Preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije u Gornjem Hrašćanu (utorak, 14. lipnja 2022.) i Mačkovcu (petak, 17. lipnja 2022.), uspostavili su informativne punktove.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja