Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće međimurske policije!

TEŠKE KRAĐE  I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i jedna krađa. Materijalna šteta se kod krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu:             

  • U petak, 25. ožujka 2022. godine u večernjim satima u Kuršancu, Varaždinskoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u prostorije udruge odakle je ukrao stolno računalo i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, ispred ljekarne nepoznati je počinitelj ukrao nezaključani bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića oko 18 sati i 50 minuta, zatečen je 42-godišnjak koji se vozio s ukradenim biciklom.

Osumnjičeni je priveden u prostorije policijske postaje gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio opisano kazneno djelo.

Ukradeni bicikl vraćen je vlasnici.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Peklenica – osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom s područja Grada Mursko Središće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

Naime, između 13. kolovoza i 25. prosinca 2021. godine u Peklenici, Frankopanskoj ulici iz garaže je ukrao veću količinu raznog alata te nekoliko aluminijskih naplatka s gumama, u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni. Prilikom pretrage pronađen je i oduzet dio ukradenih predmeta.

Protiv počinitelja podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

Na području Međimurske županije tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam požara na otvorenom prostoru u kojima je izgorjela suha trava i nisko raslinje. Od osam evidentiranih požara u dva je nastala materijalna šteta.

Izdvajamo:

  • U petak, 25. ožujka 2022. godine oko 16 sati i 20 minuta na poljskom predjelu u blizini Ulice Sitnice u Murskom Središću izbio je požar mladog nasada hrasta.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Murskog Središća, Vratišinca i Selnice, koji su požar ugasili.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

U subotu, 26. ožujka u jutarnjim satima uz inspektora zaštite od požara izvršen je očevid, te je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

  • U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta na poljskom predjelu između Zasadbrega i Žiškovca na ograđenom zemljištu izbio je požar suhe trave.

U požaru su djelomično nagorjeli drveni stupovi te je začađena pletena žičana ograda.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Žiškovca. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju u cilju pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga ponovno apeliramo na građane na odgovorno ponašanje.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA

Na području Međimurske županije tijekom vikenda nisu evidentirane prometne nesreće  

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije nisu evidentirane prometne nesreće.

Ovom prilikom želimo pohvaliti sve sudionike u prometu za odgovorno ponašanje, uz želju da i nadalje poštuju prometne propise i budu uzorni vozači u prometu.

INFORMACIJA

  • Motocikli i mopedi izlaze na prometnice – OPREZ!

Dolaskom lijepog vremena na prometnicama Policijske uprave međimurske pojačano je sudjelovanje u prometu motociklista i mopedista, te zbog toga podsjećamo ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

  • Najava preventivne akcije „Pravilno kretanje pješaka“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u utorak, 29. ožujka 2022. godine, u dva navrata, od 6,30 do 8,30 sati i od 18,30 do 20,30 sati provodit će preventivnu akciju „Pravilno kretanje pješaka“.

Akcija će se usmjeriti na pravilno kretanje pješaka i dosljedno poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u cilju povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Prilikom provođenja akcije građanima će se dijeliti prigodni materijali za sigurnost i vidljivost pješaka u prometu i promidžbeni letci.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja