Međimurje Press
Županija

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 08. travnja 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 136 uzorka, od čega je evidentirano 43 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 31,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna pacijenta na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 3 osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 50 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 291. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 121 824 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 13 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih osoba, otpuštene su 2 osobe. Nema preminulih osoba

Građani se mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja