Međimurje Press
Županija

Najavljeno obilježavanje 30. obljetnice Dana oslobođenja Međimurja 1991.

Na današnjoj pres konferenciji koja se trebala održati u zgradi Međimurske županije, a održala se u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca, najavljeno je obilježavanje 30. obljetnice Dana oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja

Program obilježavanja predstavili su pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnica Međimurske županije Stjepan Horvat.

Kako je naznačeno, Međimurska županija je jedina u državi koja je počekom Domovinskog rata oslobodila tadašnju vojarnu i to bez ispaljenog metka i žrtava. Ovo obilježavanje koja će se održati 17.rujna 2021.godine, započeti će 16,30 sati okupljanjem svih tadašnjih postrojbi na prostoru vojarne te mimohodom prema centru grada, točnije, Trgu Republike, gdje će se čitati sva imena postrojbi uz popratni video materijal.

Slijedit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježje braniteljima u Perivoju Zrinskih, a nakon toga će se održati Svečana akademija u Centru za kulturu uz jednosatni nastup Klape “Sveti Juraj”.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja