Međimurje Press
Županija

Otvoreno pismo Matiji Posavcu, županu Međimurske županije!

Nastavno na jučerašnju objavu vezanu uz sjednicu Županijske skupštine, načelnik Ervin Vičević upućuje otvoreno pismo županu Matiji Posavcu

“Jučer je bila održana skupština Međimurske županije na kojoj ste otvoreno, za govornicom izrekli neistinu kako je Općina Selnica, citiram: „Općina Selnica je preuzela obvezu raspisivanja natječaja za izgradnju ugibališta uz OŠ Selnica, no s obzirom da nije došlo pomaka u procesu, ako će biti potrebno, Županija će projekt preuzeti na sebe.“

Gruba optužba i laž, koja ne samo da nije istina, nego je i pravno nemoguća radnja, s obzirom da Općina Selnica NIJE osnivač odnosno, vlasnik OŠ Selnica već je to upravo Međimurska županija!

Na polaganju kamena temeljca za izgradnju dječjeg vrtića rekli ste mi da nisam fer jer Općina kasni s ishođenjem građevinske dozvole (građevinska dozvola je već bila izdana!) što je tada samo jednom rečenicom demantirala gospođa Cividini: “Samim tim što ste dobili građevinsku dozvolu znači da ste sve odradili!“

Građevinska dozvola izdana je prvotno na Općinu Selnica, ali su upravo županijske službe navele da to nije dobro te se išlo u izmjene, prema kojima je nositelj građevinske dozvole Međimurska županija, što je jedino moguće i ispravno.

Vaša obećanja se nalaze na snimkama sjednica Županijske skupštine:  13.  sjednica od 2:40 do 6:10 minute i 15. sjednicu od 24:30 do 28:30 minute, pa pozivam sve da iste pronađu i preslušaju jer ste upravo tim izjavama dali do znanja kako je izgradnja ugibališta obveza Međimurske županije.

Jučer ste pred članovima Skupštine izjavili kako načelnik Selnice pljuje po Vama!?

Jasno mi ja da Vaša taština ne dozvoljava suprotstavljanje Vašim stavovima, ali načelnik Selnice, odnosno ja, nikada nije pljuvao po nikome pa tako ni po Vama! Moje objave su javne, pišem samo istinu s potrebnom dozom sarkazma, ali upotrijebili ste pretešku riječ.

Sa mnom ste na čistu, kažem Vam ono što mislim i ne skrivam se iza lažnih profila, a sada Vam kažem – oni licemjeri kojima ste okruženi, upravo među njima ima jako puno onih koji stvarno pljuju po Vama jer Vam nemaju hrabrosti reći  u lice – kad su s Vama umiljata su mačad!

Nisam čovjek od kurtoazije i nikad neću biti!

Kratko ću se osvrnuti i na izrečeno nakon sjednice Kolegija načelnika (na sjednici nisam bio, a izostanak sam opravdao) kako će se u sve Jedinice lokalne samouprave ulagati ravnomjerno. Takve Vam izjave nisu potrebne jer su samo mrtvo slovo na papiru!

Neke Jedinice lokalne samouprave u proteklih 8 godina dobile su milijune, a neke malo odnosno gotovo ništa.

Odgovor na moj zahtjev na pravo na pristup informacijama u kojem sam tražio podatke o stanju duga prema izvođačima radova na Starom gradu u Čakovcu dobio sam izvan zakonskog roka odnosno nakon izbora i izjavljivanja žalbe zbog tzv. „šutnje uprave“. Samo se nadam da su izvođači dobili svoja potraživanja.

Sustavno od mene stvarate svoga neprijatelja što ja nikako nisam. Vaši pokušaji omalovažavanja nisu imali ploda. 6 mjeseci nakon izlaska iz HNS-a ignorirali ste me i mislili da činite nešto dobro. Ne, župane, takav način nije prikladan Vama kao čovjeku, a posebno ne poziciji koju obnašate. Jedan takav pokušaj bio je i kod na sastanku o izgradnji SRC Selnica – tenis igrališta: “Odi si Čačića pitat nek ti on da za tenis terene!“.

Kod mene je stranačka boja važna, ali je ipak čovjek u prvom planu! Čačić je pomogao Selnici i uvijek ću to ponovno naglasiti i biti mu zahvalan, a i prije izbora sam bio kod njega jer smo ljudi i prijatelji unatoč svemu!

Vama poručujem – pokažite dobru volju odnosno pokažite da izjava nakon sjednice Kolegija načelnika ima smisla. Ove godine Županija će od bušotine sa selničkog područja uprihoditi cca 550 tisuća kuna pa predlažem da taj prihod usmjerite prema izgradnji ugibališta, ne zbog mene ili Vas, nego zbog djece koja će na jesen krenuti u školu!  Općina Selnica je već naručila radove na proširenju ulice uz školu, tako da zapreka nema. Naravno, treba izgradnju ugibalište uvrstiti u proračun, što je već moguće na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Uz to, možete konačno uvrstiti i 200 tisuća kuna za izgradnju tenis terena. Bilo bi lijepo prema onim mještanima koji su Vašoj listi dali glas jer su mislili da ćete Vi sjediti u Vijeću Općine Selnica. To ste odigrali vrhunski i čestitam još jednom na tome. Ovo nije sarkazam nego iskrena čestitka.

Općina Selnica napreduje, razvija se velikom brzinom. Želja je da se i Međimurska županija uključi,  ali ako ne ide, meni je žao.

Gospodin Nikola Hren i ja očekujemo Vas na konstruktivnom razgovoru upravo prema onom izjavljenom kako ćete obići sve Jedinice lokalne samouprave. U Selnici službeno već dugo niste bili!

Puno uspjeha u poslu, a posebno puno na osobnom planu”.

Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja