Međimurje Press
Županija

Potpisan ugovor o rekonstrukciji Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec!

U biblioteci Županijske bolnice Čakovec održana je danas konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o rekonstrukciji Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec

Uz nazočnost župana Matije Posavca, pročelnice upravnoj Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonje Tošić Grlač, dr. Dejana Balažine voditelja odjela za psihijatriju, glavnu sestru Odjela pedijatrije Dijanu Farkaš, pomoćnicu za sestrinstvo Valeriju Korent i voditelja tehničke službe Alojza Nestića, ugovor su potpisali ravnatelje ŽB Čakovec dr. Igor Šegović i ispred izvođača radova Đurkin, Maja Međimurec Đurkin.

Rekonstrukcija Odjela pedijatrije odvijat će se u dvije faze. Radi se o odsjeku za manju djecu do 18 mjeseci, potom rekonstrukciji hitne pedijatrijske ambulante te dnevne bolnice koja će biti potpuno nova, lijepa i sigurna sa novom čekaonicom. U drugoj fazi ide obnova odsjeka za veću djecu do 18 godina.

Zbrinjavanje djece na Odjelu pedijatrije se podosta promijenilo. Roditelji su svoju djecu mogli vidjeti samo preko prozora na terasama i nikako nisu mogli biti uz njih. Sada roditelji mogu biti uz svoju djecu 24 sata besplatno i svaka soba se može pretvoriti u apartman. Cilj je rekonstrukcije da djeca što manje borave  hospitalizirana u bolnici i da se terapija što više prakticira kroz dnevnu bolnicu.

Odjel pedijatrija ima 24 kreveta,  dnevna bolnica ima 6 kreveta, a tu je i hitna služba koja radi 24 sata te poliklinika. Pedijatrija je osnovana 1955. godine, a intenzivno počela raditi 1958. Ono što je u svemu najvažnije je da je ŽB Čakovec prijatelj djece i to ne samo deklarativno. Vrijedno je napomenuti da je tijekom prošle godine hospitalizirano 1100 djeca, ove 2022. preko 515.

Projekt rekonstrukcije vrijedan je 4,3 milijuna kuna i trebao bi biti gotov tijekom narednih 100 dana.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja