Međimurje Press
Županija

Prijem župana za fenomenalne karatiste iz Šenkovca!

Krajem protekle godine natjecatelji iz Karate Kluba Šenkovec postigli su najveći uspjeh dosad na državnom prvenstvu za mlađe uzraste u katama, održanog krajem prosinca u Đakovu, u organizaciji Hrvatskog karate saveza. U kategoriji učeničkih kata osvojene su čak tri zlatne medalje kojima su nagrađeni Karla Šagi, Mauro Gajnik Niko Šagi, dok su bronce osvojili Mia Sabol Karlo Bađun.

U službenim kategorijama zlatno odličje pripalo je Davidu Faiću i Ozrenu Grgiću, inače trostrukom državnom prvaku, a brončanu medalju osvojila je Ana Bađun.

U šenkovečkom Karate klubu ističu da su posebno ponosni na činjenicu da jedini u Međimurju imaju državne prvakinje u kategoriji kate ekipno, a u zlatnoj ekipi bile su Erika Grabovac, Lara Jurčević i Ena Rajković. U istoj kategoriji, druga ženska ekipa u sastavu Lorena Mihalković, Bella Mikulić Ana Bađun osvojile su broncu. Natjecatelje je vodio trener Tihomir Grgić kojemu je pošlo za rukom pretvoriti klub u pravu tvornicu prvaka i vrhunskih mladih sportaša te za vrlo kratko vrijeme dovesti ga u sam vrh hrvatskog karatea.

Riječ je o mladom klubu, registriranom 2016. godine, u kojem su predan trenerski rad i veliko znanje dali rezultate ne samo na borilištima, već i u popularizaciji ovog sporta. Trenutno u krilu KK-a Šenkovec trenira više od 40 članova, a nedavno im se priključilo 25 novih. Radi se s uzrasnim kategorijama od 5. godine života na više.

Za uspješne mlade karatiste župan Međimurske županije Matija Posavec  upriličio je prijem kako bi im osobno čestitao na ostvarenim uspjesima. Sportski rezultati, talent i uspjeh mlađih kategorija naših sportaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima pozicionira Međimurje kao istinsku europsku regiju sporta te će Međimurska županija i dalje ulagati u stvaranje što kvalitetnijih uvjeta za naše sportaše. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah dodala je kako će Županija pratiti rad i aktivnosti vrhunskih mladih sportaša te poticati sportske udruge na kvalitetan rad kao što je to slučaj kod karate kluba Šenkovec.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja